Мапа порталу

До Миколаєва прибула нова комунальна техніка

Уперше за багато років автопарк комунального підприємства «Миколаївкомунтранс» поповнився сучасним транспортом. Для підприємства, що збирає й вивозить тверді побутові відходи та обслуговує міський полігон, коштом бюджету Миколаєва придбали сміттєвоз верхнього завантаження з маніпулятором, бульдозер UTRAK вітчизняного виробництва, а також екскаватор Амкодор білоруського виробника з ковшом 0,8 м. куб.

Вартість транспортних засобів становить біля 8 млн грн. Працівники підприємства вже освоюють техніку. У п’ятницю, 16 жовтня, оглянули нове комунальне майно Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та керівник департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв.

Мер дуже задоволений придбанням, адже автопарк підприємства не оновлювався чимало років.

  • Звісно ж, найцікавіше — це сміттєвоз нового для Миколаєва типу, що має маніпулятор для збирання твердих побутових відходів із підземних контейнерів. Справа в тому, що цей проєкт хотіли запустити ще у 2017 році, тоді збудували перші заглиблені контейнери. На жаль, приватний бізнес не відгукнувся на наш заклик узяти участь у проєкті, тому ми вирішили реалізувати його самостійно, силами міста. Підземні контейнери для сміття місткі та охайні, це зручне та практичне рішення для міста, отже, плануємо розвивати цей напрям, — сказав міський голова.

Більш того, така технологія дозволяє зменшувати витрати на вивезення твердих побутових відходів.

Важкий гусеничний бульдозер UTRAK використовуватимуть для рекультивації міського полігону та ліквідації надзвичайних ситуацій на сміттєзвалищі. Там же знадобиться й екскаватор із ковшом великої місткості. Як розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв, цьогоріч в автопарку «Миколаївкомунтрансу» з’явилася ще одна нова одиниця транспорту — малий сміттєвоз, придбана вперше за багато років власним коштом підприємства. Завдяки невеликим габаритам сміттєвоз ефективно працює в умовах обмеженого простору міської забудови.

- Ми обговорюємо подальше оновлення матеріально-технічної бази комунтрансу. Нагадаю, що в кінці минулого року була прийнята міська програма поводження з ТПВ. У випадку виділення коштів, будемо купувати нову техніку, оскільки транспорт працює в агресивному середовищі, що передбачає заміну конструктивних частин сміттєвозів після 5–6 років роботи, — підсумував Сергій Коренєв.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/10_2020/16102020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: