Мапа порталу

У Миколаєві відкрили меморіальну дошку видатному кораблебудівнику, Почесному громадянину міста Івану Йосиповичу Виннику

У Миколаєві відкрили меморіальну дошку видатному кораблебудівнику, Почесному громадянину міста Івану Йосиповичу Виннику. 

Раніше з такою пропозицією до міської влади звернулася ініціативна група працівників Чорноморського суднобудівного заводу, яку очолив депутат Миколаївської міської ради Сергій Карцев. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич з готовністю підтримав пропозицію, адже особисто знав та дуже поважав Івана Йосиповича як високопрофесійну людину, прислухався до нього. 

Меморіальну дошку, виготовлену заслуженим діячем мистецтв України Іваном Булавицьким, розмістили на будинку по вул. Бузький бульвар, 1А. Саме тут Іван Винник прожив 26 років.

На урочистій церемонії відкриття зібралося чимало друзів, колег та однодумців видатного миколаївця, унікальної людини, яку за високий професіоналізм та беззаперечну відданість справі всього життя називали суднобудівним маршалом. 

  • У тому, що за містом Миколаїв закріпилася слава корабельної столиці, є велика заслуга видатного кораблебудівника Івана Йосиповича Винника, - зазначив ведучий заходу. - У 1951 році він почав працювати на Чорноморському суднобудівному заводі. А вже в 1963 році отримує свою першу державну нагороду - орден “Знак пошани”.  У 34 роки став начальником 34 цеху заводу, в якому на той час працювали 1300 осіб. Понад 50 років свого життя Іван Йосипович присвятив будівництву різних кораблів та суден: підводних човнів, траулерів, суховантажів, танкерів, кораблів-розвідників. 

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міськради Юрій Любаров повідомив, що протягом останніх років у Миколаєві відкрили кілька пам’ятних дощок для увічнення наших земляків, які зробили все, щоби місто було процвітаючим. Ця робота продовжується. 

Сергій Карцев нагадав, що суднобудування завжди було містоутворюючою галуззю. 

  • Відкриття цієї меморіальної дошки потрібно, щоб наші діти та онуки пам’ятали про славу Миколаєва як корабельного міста. Дякую родині Івана Йосиповича за підтримку. Давайте все ж разом вчити молоде покоління пам’ятати минуле, і у нас буде велике майбутнє. Слава суднобудівникам! - сказав депутат міськради. 

За словами заступника директора по персоналу ЧСЗ, члена Ради ветеранів заводу Володимира Яковлєва, Іван Винник увійшов до п’ятірки найвидатніших керівників підприємства.

Під час урочистої церемонії на адресу видатного миколаївця прозвучало чимало добрих слів, спогадами ділилися ті, хто його знав і працював разом. Пам’ять про Івана Йосиповича увічнена у кількох друкованих виданнях. А відтепер - і в камені.  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/10_2020/15102020_1)

 






знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: