Мапа порталу

Як працюватимуть школи Миколаєва в умовах «помаранчевої» зони карантину

Запровадження «помаранчевого» рівня фактично не вплине на навчальний процес у закладах освіти. Вони працюватимуть у звичному режимі, якщо в класі чи школі не будуть виявлені випадки інфікування COVID-19. В такому випадку освітній заклад може повністю або частково піти на карантин.
 
З 05 жовтня 2020 року у процесі викладання навчальної дисципліни при «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки педагогам рекомендовано використовувати захисні щитки.
 
Незважаючи на карантинні обмеження, залишаються чинними нормативні акти, які регулювали питання відсутності дітей у закладах загальної середньої освіти, зокрема, затверджений Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів відповідною Постановою КМУ від 13.09.2017 №684, згідно з яким відсутність дитини на навчальних заняттях повинна бути підтверджена медичною довідкою або письмовим поясненням батьків чи законних представників, або учня (для повнолітніх осіб). Документ має зберігатися в особовій справі впродовж поточного навчального року.
 
Що стосується навчального процесу в умовах пандемії, МОЗ оновило національний протокол надання медичної допомоги при COVID-19 (наказ МОЗ від 17.09.2020 №2122), в якому звужено перелік осіб, яким необхідно робити тестування на наявність коронавірусу. Отже, відповідно до змін до наказу, дітям і дорослим після карантину (самоізоляції), у яких немає ознак захворювання, не потрібно проходити тест на коронавірус. Достатньо довідки від лікаря за формою 095/о "Довідка про тимчасову непрацездатність, про хворобу, карантин і інші причини відсутності дитини, яка відвідує загальноосвітній навчальний заклад, дошкільний навчальний заклад", подання якої передбачено рішенням комісії ТЕБ і НС в Миколаївській області протокол 22 від 31.08.2020.
 
За інформацією управління освіти міськради

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: