Мапа порталу

«Тихі історії»: в Миколаєві відкрилась фотовиставка, присвячена людям з вадами слуху

У четвер, 24 вересня, запрацювала виставка «Тихі історії», приурочена до Міжнародного дня людей з вадами слуху. Її автор – відома миколаївська фотографиня Слава Поседай.

Експозиція розташувалась в Центральній міській бібліотеці для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка (пр. Центральний, 173). В ній  представлені 54 фотографії, що мають привернути увагу співвітчизників до людей, які мають порушення слуху, задля побудови суспільства рівних можливостей.

-  «Тихі історії» - це історії про дітей, які зображені на моїх світлинах. З іншого боку, це історії в цілому про дітей з особливими потребами. А якщо казати ширше – це історії про кожного з нас. Бо в кожному з нас живе дитина, яка своїми жестами, своїми діями звертається до нас, просячи уваги та любові. Нехай після того, як ви вийдете з цього приміщення, у вас буде діалог з вашою внутрішньою дитиною. І ви почуєте її та будете ставитися до себе та до інших з більшою увагою, - сказала Слава Поседай. – Я бажаю усім жити у такому світі, де кожен може почути вашу тиху історію.

Присутніх також привітав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

- Поряд з нами живуть люди з певними вадами. Нерідко їх проблеми оточуючим здаються несуттєвими. І я дуже дякую Славі за те, що вона привертає увагу до таких людей,  - сказав Олександр Сєнкевич. – Думаю, що з цією виставкою потрібно йти далі  – коли завершиться експозиція в бібліотеці, її потрібно виставляти в більших залах, аби «Тихі історії» змогли побачити більше людей.

Герої світлин -  вихованці спеціалізованої школи-інтернату № 6. Вони також були присутні на презентації. Деякі з них займаються у творчому гуртку Bezslov, що функціонує на базі школи. Хореограф гуртку Оксана  Андрєєва  розповідає, що фото не є постановочними – Слава Поседай робила світлини під час виконання звичайних завдань, тому вони вийшли дуже атмосферними.

- Дівчата люблять творчість, танці та фото, - сказала Оксана Андрєєва.

За її словами, проєкт Слави Поседай є важливим як для дітей, які стали героями фотографій, так і для всіх інших людей.

Під час відкриття виставки «Тихі історії» дівчата з гуртка Bezsliv виконали танок. Було видно, що вони дуже хвилюються, однак зі своїм завданням дівчата впорались на відмінно.  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/9_2020/250920)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: