Мапа порталу

Міська рада виділила ще 12,5 млн.грн. на боротьбу з коронавірусом

Сьогодні, 17 вересня, під час сесії міської ради депутати ухвалили рішення щодо перерозподілу 12,5 млн.грн. на заходи з протидії поширенню коронавірусу COVID-19.
 
Перед голосуванням міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що сьогодні в Миколаєві кожного дня фіксують нові випадки захворювання. На жаль, ситуація має тенденцію до погіршення. Мер навів сумну статистику. Так, тільки за вчора в нашій області виявили 63 пацієнти, хворих на коронавірус , більшість з них є мешканцями Миколаєва – 52 пацієнти.
 
Не дивлячись на це, містяни продовжують нехтувати правилами безпеки і в громадських місцях не використовують засоби індивідуального захисту. Зокрема, майже не користуються масками пасажири громадського транспорту.
Очільник управління охорони здоров’я міської ради Ірина Шамрай додала: за минулу добу Україна має новий антирекорд – понад 3,5 тис. нових хворих на коронавірус.
 
В цілому в Миколаєві за весь цей час на COVID-19 захворіло 1426 осіб, з них 116 дітей. Ірина Шамрай підкреслили, що 230 містян інфікувалось за останні 4 доби.
 
- З початку епідемії у нас було створено 13 виїзних бригад на обстеження пацієнтів з підозрою на COVID-19. Ще одна виїзна бригада була створена 1 вересня в ЦПМСД № 2. Станом на вчорашній день зроблено 3460 виїзди, обстежено на дому 4750 пацієнтів, - сказала начальник управління охорони здоров’я.
 
В лабораторіях міста зроблено понад 14 тис. ІФА-тестів, протягом доби в середньому проводять від 500 до 700 тестів, це залежить від забору матеріалу. Що стосується ПЛР-тестів, то в лабораторії лікарні № 1 проведено 946 таких досліджень, 24 з яких – протягом минулої доби.
 
- На фоні цього цікавить інформація, як хворіють наші медичні працівники. Всього по області захворів 171 медичний працівник, з них – 62, що працюють в закладах охорони здоров’я міста. Вже одужало 52 відсотки, - додала Ірина Шамрай. – Хочу наголосити, що пов’язано з виробництвом було тільки 3 випадки. Не пов’язані з виробництво сьогодні визнано 13 випадків, розслідування ще не завершено в 46 випадках. Такий низький відсоток випадків, пов’язаних з виробництвом, свідчить про те, що наші медичні працівники з початку епідемії були вчасно забезпечені засобами індивідуального захисту.
 
Вона повідомила й про збільшення кількості ліжок для пацієнтів з коронавірусом.
- Вже маємо рішення комісії з питань ТЕБ і НС щодо перерозподілу 30 відсотків ліжкового фонду всіх закладів охорони здоров’я міста під пацієнтів, хворих на COVID-19. Сьогодні це питання вирішено. Зокрема, на базі лікарні № 3 планується розгортання до 200 ліжок. 130 ліжок заплановано в міській лікарні № 5, де добудовується модульне інфекційне відділення. Крім того, ми звернулися до Міністерства охорони здоров’я України про включення міської дитячої лікарні № 2 до переліку закладів, що лікують хворих на коронавірус. Там планується розгорнути 50 ліжок, - повідомила Ірина Шамрай.
 
Зазначимо, що цим рішенням депутати також перерозподіли КП «Миколаївелектротранс» та КП «Миколаївпастранс» 12,5 млн.грн. та спрямували 13,8 млн.грн. на зарплати медичним та соціальним працівникам тощо після підвищення мінімальної зарплатні.
 
Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: