Мапа порталу

У Миколаєві запустили новий пішохідний світловий фонтан у "Серці міста"

12 вересня, до 231-ї річниці Миколаєва в Манганарієвському сквері, що також відомий як “Серце міста”, запустили новий світловий пішохідний фонтан. Тривалий час ця зона відпочинку перебувала в занедбаному стані, проєкт реконструкції фонтану був законсервований. І от нарешті миколаївці можуть насолоджуватись прохолодою та відпочивати біля найцікавішого об’єкту скверу. 

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, запуск фонтану - лише частина перетворень, які очікують на “Серце міста” 

  • Плануємо оновити сквер, облаштувати автоматичний полив. Це буде сучасне та гарне місце, - розповів міський голова. - Дякую громаді міста за те, що сумлінно сплачують податки, наповнюючи бюджет Миколаєва. Завдяки вам є можливість створювати такі чудові об’єкти.    

В коментарі представникам ЗМІ мер повідомив, що основна частина коштів на реконструкцію скверу буде виділена наступного року. Цьогоріч, як і планувалося, запустили фонтан. 

  • Об’єкт треба було завершити обов’язково в цьому році, оскільки ще одну зиму він би не пережив. Маю на увазі бетонну чашу фонтану, що стояла відкрита та зазнавала руйнівного впливу осадів. Найближчим часом приведемо до ладу туалет, що розташований під фонтаном, і жителі зможуть ним користуватися. Наступного року плануємо виконати всі заходи, що передбачені в проєкті. 

Олександр Сєнкевич відзначив, що реалізація проєкту була складною. Спочатку підрядник, який раніше виконував цю роботу, не бажав співробітничати з містом та передавати проєктні роботи, бо з ним не розрахувалися, коли проєкт тільки починався.

  • Однак, мені вдалося його умовити, він відмовився від авторського нагляду. Ми відкоригували документацію та оголосили тендер. Певен, що цей проєкт можна завершити наступного року та отримати сучасний сквер, - вважає мер. 

Олександр Сєнкевич поділився ще одним задумом на наступний рік. Міський голова планує розпочати реконструкцію фонтану, що розташований біля обласної державної адміністрації. Таким чином, будуть повернені до життя всі водограї в місті, які тривалий час не працювали.     

Директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв подякував підряднику, який в найкоротші терміни виконав необхідні роботи. Упродовж півтора місяця перекрили чашу, встановили насосне обладнання, підключили до електромережі, уклали плитку, виконали благоустрій, відреставрували лавки, кронували дерева.

  • Я дуже задоволений результатом, скільки цей об’єкт потребував пильної уваги - від інженерної частини до технології укладання плитки. Щодня ми тут проводили організаційні наради, - розповів посадовець. - Тепер фонтан працює і буде тішити містян.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: