Мапа порталу

Федерація легкої атлетики зацікавлена у використанні Центрального міського стадіону як своєї зимової бази

Сьогодні, 10 вересня, Миколаїв з робочим візитом відвідав керівник Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Поважний гість завітав на Центральний міський стадіон, ознайомившись зі станом арени, ходом її реконструкції тощо. Після цього в мерії відбулась зустріч з очільником міста Олександром Сєнкевичем.

 Ігор Гоцул подякував меру за розвиток спорту, легкої атлетики зокрема.

- Ваш стадіон я знаю багато років. Свого часу ми говорили про те, щоб його  відремонтувати. Я дякую за те, що ви цим займаєтесь, - сказав наш гість.

За його словами голови, Центральний міський стадіон має гарне розташування з точки зору організації та проведення спортивних змагань. Наприклад, неподалік є готелі для розміщення команд, відповідна супутня та спортивна інфраструктура. Важливою перевагою є те, що у нас м’який клімат і взимку досить комфортно. Тому Федерація зацікавлена у модернізації об’єкту та використанні його як своєї зимової бази.

 - Раніше основна база для проведення зимових зборів знаходилась в Ялті. Однак у зв’язку з  окупацією ми її, зрозуміло, використовувати не можемо. В цьому плані використання  вашого стадіону було б дуже гарною альтернативою для нас. Ми в цьому дуже зацікавлені, - зазначив Ігор Гоцул, зазначивши, що реалізація цієї ідеї дала б поштовх для розвитку спорту  Миколаєва та сприяла б додатковим фінансовим надходжень.

При цьому ключовим питанням є сертифікація головної спортивної арени міста за міжнародними стандартами. Федерація легкої атлетики України готова надати допомогу для вирішення цього питання.

У свою чергу, Олександр Сєнкевич поінформував, що влада Миколаєва значну увагу приділяє розвитку спорту, модернізацію відповідної інфраструктури. Наприклад, систематично виділяються кошти для реконструкції Центрального стадіону. Вже виконано значну частину запланованих робіт. Далі необхідно збудувати систему опалення поля, привести до ладу легкоатлетичний манеж. Місто також ремонтує шкільні стадіони. Так, у вересні поточного року відкрили сучасний спортивний комплекс, збудований коштом громади. Він складається з футбольного поля з якісним штучним покриттям, баскетбольного майданчика, бігових доріжок, трибуни для глядачів з кольоровими стільцями, спортивних знарядь, виготовлених на замовлення спеціально для цього об’єкту. Загалом, в планах міської влади – кожного року проводити масштабну реконструкцію 5 шкільних стадіонів.

- Місто вкладає кошти в освіту, медицину. В пріоритеті  й розвиток спорту. І ваша пропозиція щодо Центрального міського стадіону є цікавою для нас, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Мер Миколаєва зазначив, що надасть доручення щодо вирішення питання сертифікації Центрального міського стадіону.

У зустрічі участь взяла відома миколаївська спортсменка Валентина Ковальська. Основна її спеціалізація – марафони. Минулого року вона брала участь у Чемпіонаті світу з бігу на 100 км. А нещодавно Валентина Ковальська стала чемпіонкою України з бігу на 24 години – вона пробігла 187 км389 м, і це найкращий результат змагань. Таким чином, спортсменка виконала норматив кандидата у майстри спорту України.

Користуючись нагодою, Олександр Сєнкевич вручив Валентині Ковальській грамоту та цінні подарунки.

  

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/9_2020/100920_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: