Мапа порталу

Заборона масових заходів до кінця жовтня, скасування пільгового проїзду в громадському транспорті з 7 до 10 ранку на період карантину: Миколаїв посилює карантинні обмеження

31 серпня в міськраді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва. Прийнято низку важливих рішень у зв'язку зі збільшенням захворюваності на COVID-19 у Миколаєві.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, у міській лікарні перебувають 100 осіб, з яких 92 - середньої важкості, а 8 осіб - в реанімації.

- У разі переповнення лікарень наступним кроком буде рішення Уряду про відкриття для прийому пацієнтів з COVID-19 лікарні №3. Сьогодні на карантин закрита адміністрація Заводського району, там виявлено спалах. Очікуємо результатів тестування працівників адміністрації Корабельного району. Ситуація погіршується, тож закривати очі на це ми не можемо. На порядку денному нашого засідання кілька питань, у тому числі, святкування з нагоди Дня міста Миколаєва. За попередніми розрахунками, святковий концерт на Соборній площі може зібрати біля 70 тисяч містян, а може, й більше. Ми не можемо допустити масового розповсюдження захворювання, та в жодному разі не будемо жертвувати здоров'ям людей, тому прийнято рішення заборонити масові заходи, де не вдасться організувати дотримання санітарно-епідеміологічних норм. Заборона стосуватиметься відкритих майданчиків. Водночас, у закладах культури, де впроваджено температурний контроль та масочний режим, заходи дозволено, - сказав мер Миколаєва.

Головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко підтримав таку ініціативу міської влади. 

- Показник захворюваності на 100 тисяч населення в Миколаєві перевищує той же показник по області. Ми всі будемо включатися в роботу відповідно до повноважень. Сьогодні треба дотримуватись постанов КМУ та здорового глузду. 3 вересня буде засідання "урядової" комісії ТЕБ та НС. На даний час Миколаївська область має показник захворюваності 40,14 на 100 тисяч населення за останні дві доби при допустимому рівні не більше 40. Тому ми переходимо до критеріїв, що визначені для "жовтої зони" - там незначні обмеження порівняно з "зеленою", однак слід працювати, щоби не потрапити до "помаранчевої". Вважаю, що всі обмеження, які запроваджує місто, доцільні та вчасні, -  каже Володимир Клочко.  

Комісія одноголосно підтримала рішення про заборону проведення масових заходів у Миколаєві з 1 вересня терміном на два місяці. 

Стосовно запланованого масштабного святкового концерту до Дня міста Миколаєва, мер повідомив, що на оплату виступів запрошених зіркових гостей бюджетних коштів не витрачали. Розглядатимуть можливість відзначити день народження Миколаєва 22 травня, на "весняного" Миколи Чудотворця. Нині ж головне - здоров'я та безпека жителів міста. 

Ще одне питання, порушене під час засідання, порядок перевезення пільгових категорій мешканців міста на період карантину. Комісія вирішила доручити управлінню транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікації міськради винести на розгляд виконкому проєкт рішення щодо заборони проїзду в громадському транспорті пільговим категоріям людей на період карантину з 7 до 10 години ранку, щодня, крім вихідних та святкових днів. Виключення складатимуть учасники бойових дій, учні закладів загальної середньої освіти, співробітники правоохоронних органів та військовослужбовці, закладів охорони здоров'я та соціального захисту міста. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови  

   

IMAGE FOLDER (/files/2020/8_2020/31082020_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: