Мапа порталу

Живі, поки пам’ятаємо

Зранку 29 серпня в Миколаєві відбувся захід, приурочений до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Біля меморіалу Струни пам'яті зібралися небайдужі містяни, військовослужбовці, представники влади та духовенства.

Зі словами скорботи й підтримки рідним загиблих виступив Олександр Сєнкевич. 

- Впродовж 2019-2020 років на стелі увічнили пам'ять ще чотирьох бійців. Всі імена та прізвища, закарбовані на ній символізують долі людей, які тримали небо над містами і селами, даючи нам можливість мирно жити. Для родин загиблих це символи невимовного суму, безодня, яка розділила час на "до" і "після". Важко осягнути той біль, які відчувають всі, хто втратив своїх близьких на війні. Наш з вами обов'язок - завжди пам'ятати наших Героїв та підтримувати їхні poдини, якi виховали таких патрioтiв, - зазначив міський голова.

Пам'ять наших захисників вшанували хвилиною мовчання. Представники духовенства провели панахиду за загиблими воїнами. Після цього відбулося покладання квітів до меморіалу. 

Цього дня всі присутні миколаївці доповнили свій одяг соняхом, демонструючи свою шану та повагу до загиблих Героїв. Він нагадує про події, які розгорталися у серпні 2014 року. Тоді українські військові опинилися в оточенні поблизу міста Іловайськ Донецької області. За домовленістю, українські колони мали виходити з міста через гуманітарний коридор без зброї, однак їх почали обстрілювати. Згідно з даними Національного військово-історичного музею, у цих боях полягло 368 українських військових, ще 180 вважають зниклими безвісти.

Саме під соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

Зазначимо, День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, було встановлено 23 серпня 2019 року Указом Президента. Його відзначають щорічно 29 серпня.

Ми пам’ятаємо наших Героїв! Вічна їм Слава!

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/8_2020/29082020)

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: