Мапа порталу

В мерії Миколаєва відбулось засідання штабу по протидії коронавірусу

21 серпня під головуванням першого віцемера Володимира Криленка відбулось засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Миколаєва.

Під час заходу обговорили, зокрема, питання готовності шкіл до початку нового навчального року.

Як зазначила начальник управління освіти Ганна Личко, навчальні засоби забезпечені дезінфікуючими засобами: їх придбання розпочалось ще навесні, нещодавно проведено черговий тендер, за результатами якого антисептики доставлять до 1 вересня. Крім того, в школах і дитсадках є термометри для проведення температурного скринінгу.

- Новий навчальний рік заклади розпочнуть з запасом дезінфікуючих засобів, антисептиків тощо. Звісно, це витратні матеріали,  за необхідністю їх запаси будуть поповнювати, - зазначила Ганна Личко.

Також для шкіл та дитячих садків розроблено рекомендації щодо організації освітнього процесу. Кожний заклад буде їх реалізовувати, виходячи з існуючих умов та своїх об’єктивних потреб. Наприклад, навчання для різних класів може розпочинатися в різний час. 

- Розроблені тимчасові правила організації освітнього процесу під час пандемії коронавірусу. Їх мають затвердити на педагогічних радах та оприлюднити не пізніше 26 серпня. Частина закладів вже провели засідання своїх рад, де затвердили тимчасові правила, - зазначила Ганна Личко. – Зокрема, з метою організації освітнього процесу ми рекомендували керівникам навчальних закладів в розкладі п’ятих класів розташовувати предмети парами. Наприклад, дві математики, дві українські мови підряд. Однак кожен заклад буде виходити з кількості педагогів, які викладають певні предмети.

Також під час засідання штабу порушили питання дотримання підприємствами-перевізниками протиепідемічних заходів та існуючих правил. На жаль, досі фіксуються порушення під час здійснення пасажирських перевезень. В основному це стосується приватних перевізників. За інформацією поліції, за порушення правил протягом минулого тижня складено 20 протоколів, їх направили до судів для подальшого розгляду.

Під час заходу обговорили й організацію контролю за дотриманням карантинних обмежень суб’єктами господарювання, яким дозволено впроваджувати свою діяльність. Маються на увазі ринки, торгівельні центри, майданчики роздрібної торгівлі, промислові магазини, заклади громадського харчування, перукарні, салонів краси. Наразі районні адміністрації міської  ради систематично проводять відповідні перевірки. В ході обговорення йшлось про те, що з огляну на ситуацію, що склалася, кількість таких заходів має зрости.

У підсумку штабом з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Миколаєва, ухвалено низку рішень. Зокрема, в місті збільшать перевірки суб’єктів господарювання стосовно дотримання ними вимог профілактичних та протиепідемічних заходів. Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікації спільно з патрульною поліцією проведе додаткові рейдеві перевірки організації пасажирських перевезень. Також  управлінню освіти рекомендували провести урочисті «лінійки» до Дня знань лише для учнів перших класів і за скороченою програмою та з дотриманням протиепідемічних норм.

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/8_2020/210820_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: