Мапа порталу

Затишно та гарно: в Миколаєві з’явився новий громадський простір

В Миколаєві на ще одне місце для дозвілля стало більше. Новий громадський простір з’явився в самому центрі міста – біля Каштанового скверу, відразу за пам’ятником Святому Миколаю.

Раніше зазначена територія орендувалась, однак останнім часом вона не використовувалась і була в дещо занедбаному стані. А тепер це біля 620 приведених до ладу квадратних метрів. Проєкт реалізували приватним  коштом – такий приємний подарунок місту зробили ТОВ «Інвест Естейт» та мережа ресторанів «Мафія», які залучають до міста потужний мережевий бізнес, створюючи нові робочі місця.

У створення нового громадського простору компанії вклали біля 700 тис.грн.  

Основну ідею благоустрою сформували дизайнери, згодом її було дещо перероблено. Завдяки таким зусиллям там буде комфортно як дорослим, так і дітям.

В  рамках проєкту з території прибрали старі пересувні конструкції, атракціони.  Після цього простір вимостили великоформатною плиткою. Також там встановили лавки в стилі лофт, урни, велопарковку, цікаві предмети декору, які можна використовувати як фотозону, висадили зелені насадження. Було створено й  місце для розваги дітей, так звану піраміду. Задля  комфортного відпочинку у вечірній час змонтовано систему освітлення. А у спекотний день всі охочі зможуть освіжитися під парасолькою  з розпилювачем води.

Новий громадський простір  доступний для всіх мешканців міста. Як зазначив директор ТОВ «Інвест Естейт» Олександр Чертков,  його передадуть на баланс міста. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/8_2020/13082020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: