Мапа порталу

У Миколаєві обговорили темпи підготовки будинків ОСББ до опалювального сезону

7 серпня за ініціативи керівництва міста в приміщенні Інгульської адміністрації під головуванням заступника Миколаївського міського голови Юрія Степанця відбулася зустріч представників ОСББ району з теплопостачальними організаціями та представниками Департаменту ЖКГ.

На порядку денному стояло лише одне питання – незадовільні темпи підготовки будинків ОСББ до опалювального сезону. На початок серпня не пред’явили гідравлічні випробування 75% будинків ОСББ Інгульського району, хоча приписи на проведення робіт були ними отримані ще в квітні.

З боку голів правлінь були підняті питання законності вимог теплопостачальних підприємств до них, як балансоутримувачів, щодо підготовки систем. Було роз’яснено, що підготовка теплоджерел, тепломереж, теплогосподарств – є загальною вимогою законодавства, яка стосується як надавачів послуг, так і їх споживачів.

Окрему увагу були приділено необхідності проведення щорічного гідропневматичного промивання систем опалення.

Представниками ОСББ було також підняте питання невідповідності температури теплоносія, що подається на будинки, зовнішній температурі при такій теплій зимі. Було роз’яснено, що робота котелень підприємства відбувається згідно з температурним графіком, затвердженим ММР.

Також присутнім роз’яснено порядок відпрацювання скарг населення підприємством – впродовж доби з представником ОСББ здійснюється обстеження системи опалення, починаючи з підвалу будинку, в квартирі заявника. Складається акт-претензія, проводяться заміри температури повітря в квартирі. Після кожного акту впродовж 3х днів на кожне зареєстроване звернення дається письмова відповідь про можливість проведення перерахунку.

Резюмуючи все сказане вище, Юрій Степанець зазначив, що темпи підготовки житлових систем у житлово-експлуатаційних організацій та керуючих компаній значно вищі. Тому закликав не чекати початку осені, а вже зараз готуватися та пред’являти системи опалення.

інформація ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: