Мапа порталу

НАК «Нафтогаз України» накладено арешт на рахунки ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»: опалювальний сезон у Миколаєві під загрозою

НАК «Нафтогаз України» накладено арешт на рахунки ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» - опалювальний сезон під загрозою зриву

29 липня національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» наклала арешт на рахунки обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго».

Про це йдеться у постанові про арешт коштів боржника державним виконавцем. Арешт накладено на грошові кошти, що містяться на рахунках у банківських установах з якими працює підприємство. Заявлено, що загальна сума боргу понад 71,7 млн грн. Однак, з них: основна сума боргу 41,4 млн грн. Решта понад 30 млн – пеня, річні відсотки, інфляційні втрати та судовий збір.

«Із понад 41 мільйону основного боргу підприємству залишилося виплатити 9,5 мільйонів. Цю суму ми планували погасити упродовж вересня, однак, незважаючи на наші постійні розрахунки з НАК «Нафтогаз України» усі рахунки підприємства заблоковано. Ми повністю розрахувалися за газ минулого опалювального періоду – вийшли в плюс 1 млн. Та почали розрахунки за газ 2016-2017 років, реструктурувавши борг 2016 р. При цьому, за 2020 рік рівень розрахунків ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» перед НАК «Нафтогаз України» - 146%. Ми – другі по Україні. Тож для нас став несподіваним такий перебіг подій, адже під загрозою опалювальний період 2020-2021 рр, подальша реалізація проекту Світового банку, закупівля обладнання, матеріалів та будь-які ремонтні роботи, оплата комунальних послуг та найголовніше – виплата зарплати працівникам. Варто наголосити, що унаслідок не затвердження економічно обґрунтованих тарифів ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» недоотримало у 2017-2019 роках понад 252 млн грн. Це триває і далі», - коментує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Відзначимо, що така ситуація склалася не лише з ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Ряд підприємств теплової сфери України потерпають від таких же рішень. Розв’язати дану проблематику дозволить прийняття верховною Радою закону №3508 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання і водовідведення», проект якого зараз знаходиться на розгляді комітетів. Прийняття законопроекту дозволить списати усі штрафні санкції.

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» звертається до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету міністрів України, народних депутатів України, керівництва Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича та депутатів Миколаївської міської ради сприяти вирішенню ситуації, що склалася, адже Миколаїв може залишитися без опалення!


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: