Мапа порталу

Культурне розмаїття в житті особливих

Нині люди з особливими потребами можуть повноцінно реалізовуватися та розкривати свій творчий потенціал. Заклади культури міста не стоять осторонь розвитку мистецької інклюзії.

Міський фестиваль-лабораторія інклюзивних мистецьких практик (ФЛІМП), в рамках програми "Громадський бюджет м. Миколаєва - 2020",  має на меті стимулювання розвитку художньої творчості людей з інвалідністю. Як показує практика, потужний вплив на людину з обмеженими фізичними можливостями мають заняття різними видами мистецтва, і тому існує  дуже багато прикладів, коли особливі люди проявляють себе в музиці, живопису, малюнку, скульптурі, декоративно-ужитковому  мистецтві тощо.

Організатори фестивалю збирають всіх охочих людей з особливостями на мистецькі  майстер-класи, де вони можуть спробувати сили, виразити емоції, реалізувати свої бажання і фантазію. Кожен з учасників таких зібрань завжди знаходить щось особисте і цінне для себе. Позитивні емоції, радість в очах, відчуття задоволення від результатів творчої роботи, невимушене спілкування - все це створює неймовірну атмосферу під час проведення  таких майстер-класів. Групові заняття в межах цього  інклюзивного мистецького  проєкту йдуть тільки на користь особливим дітям і дорослим.  До прикладу, протягом липня найактивніші з особливих миколаївців стали учасниками майстер-класів: "Пейзаж моєї душі", "Я - актор інклюзивного театру" та "Чарівні прикраси".

Філософія  інклюзії полягає в тому, що люди, і особливо діти, в жодному разі не можуть бути ізольованими від суспільства через особливості розвитку та інвалідність. І соціальна взаємодія різних представників суспільства є важливим аспектом у розвитку і формуванні особистості успішної та щасливої людини. Проєкт ФЛІМП вже декілька років поспіль доводить це яскраво і переконливо.

 Управління з питань культури та охорони культурної спадщини

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/7_2020/29072020_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: