Мапа порталу

60 тролейбусів та 50 автобусів: у серпні будуть оголошені торги на закупівлю сучасного пасажирського транспорту для Миколаєва

У серпні будуть оголошені тендери на закупівлю сучасного пасажирського транспорту для Миколаєва. Про роботу з міжнародними фінансовими інституціями розповів під час апаратної наради в мерії директор комунального підприємства "Миколаївпастранс" Олексій Ушаков. 

- Щодо закупівлі тролейбусів через Європейський банк реконструкції та розвитку: робота над тендерною документацією. Цього тижня документація буде розміщена на сайті ЄБРР, ми отримаємо підтвердження, що у них немає зауважень, і буде оголошено тендер. Плануємо, що всі погодження отримаємо в термін біля двох тижнів і розпочнемо тендерну процедуру. Щодо закупівлі автобусів: перший варіант тендерної документації знаходиться у банку, фахівці його переглянуть та, ймовірно, повернуть із зауваженнями. До середини серпня ми відпрацюємо всі питання та на кінець місяця вийдемо на торги, - доповів Олексій Ушаков.

Мер Олександр Сєнкевич доручив своєчасно інформувати громаду Миколаєва стосовно роботи в напрямку придбання сучасного транспорту для пасажирських перевезень в місті. 

Нагадаємо, що за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича було розпочато процес модернізації транспортної інфраструктури міста та рухомого складу комунального транспорту у співпраці з міжнародними фінансовими інституціями. 

Навесні 2019 року Миколаїв вже отримав 23 сучасних автобуси. Новенькі "зелені" курсують за маршрутами в Корабельний район, у Тернівку та Ракетне Урочище. Сучасний транспорт оснащений двигунами, що відповідають екологічному стандарту Євро 5. Передбачений заїзд для людей з обмеженими можливостями, є кондиціонер та GPS-трекери, камери відеоспостереження, система оповіщення з табло.

На цьому міська влада не зупиняється. Для забезпечення містян комфортним та сучасним пасажирським транспортом розроблено чергові проєкти разом з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку

У результаті Миколаїв має отримати 60 нових тролейбусів (20 з них - на автономному ході) та 50 автобусів (на кшталт "зелених").  

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: