Мапа порталу

Будівництво нового інфекційного відділення лікарні № 5 планують завершити до початку вересня

Міський голова Олександр Сєнкевич разом з директором МГЗ Віктором Кожевніковим провів виїзну нараду на території лікарні № 5.

Нагадаємо, що раніше це була Жовтнева районна лікарня, 2018 року її було прийнято до міської комунальної власності. Наразі на території медзакладу триває будівництво сучасного корпусу для лікування пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Він буде модульного типу. Проєкт реалізується за ініціативи Миколаївського глиноземного заводу. Підприємство бере на себе всі витрати на будівництво та закупівлю обладнання.

- З перших днів ми включилися в боротьбу з коронавірусом. Наприклад, для лікарні № 3 придбали кисневий концентратор, інше обладнання. При цьому, розуміючи масштаб небезпеки, яку несе це захворювання, ухвалили рішення реалізувати масштабний проєкт з будівництва на базі лікарні № 5 нового центру з лікування інфекційних хвороб  та обладнати його за останнім словом техніки. Було розроблено кошторисну документацію. Витрати на реалізацію проєкту складають понад 150 мільйонів гривень. Наразі законтрактоване необхідне обладнання, а будівництво йде повним ходом, - повідомив Віктор Кожевніков.

Цей медичний комплекс складатиметься з 5 блоків: приймального, лікувального, інтенсивної терапії, діагностичного та адміністративного. Він розрахований на 30 ліжок. Розміщення пацієнтів планується в окремих боксах на 1-2 ліжка, обладнаних санвузлами та окремими входами. У відділення буде своя підстанція, що забезпечить стабільне електропостачання.

Станом на сьогодні виконано значний обсяг робіт. Зокрема, вже залито 3000 квадратних метрів фундаменту, 2000 з 3000 квадратних метрів чорнової підлоги, завершується встановлення несучих конструкцій тощо. Планується, що об’єкт здадуть до 1 вересня 2020 року.

Олександр Сєнкевич подякував керівництву підприємства за вагомий внесок у розвиток медицини.

- Цей проєкт – дуже гарний приклад конструктивної співпраці бізнесу та влади. Коли роботи завершать, місто отримає по-справжньому сучасний корпус для лікування пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Я вдячний директору та всім працівникам Миколаївського глиноземного заводу, які зробили все можливе для реалізації проєкту, - сказав мер Миколаєва.

Керівник лікарні № 5 Олена Терентьєва зазначила, що колись в медичному закладі було інфекційне відділення. Однак воно не функціонує вже багато років – з 2000 р. Тому колектив лікарні з нетерпінням чекає на відкриття нового корпусу для лікування хворих з інфекційними захворюваннями.

Аби забезпечити його функціонування, штат лікарні буде збільшено.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/7_2020/230720)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: