Мапа порталу

У Миколаєві будуть труїти комарів, щоб зупинити поширення дирофіляріозу

Дирофіляріоз - паразитарне захворювання, на яке страждають собаки. Але звичайні комарі можуть нагородити цим недугом і людину. В останні роки спостерігається тенденція до збільшення випадків захворювання на дирофіляріоз серед мешканців нашого міста. Це пов'язано з активізацією переносників хвороби і поліпшенням діагностики. Всі хворі розповідали, що напередодні «контактували» з великою популяцією комарів у зоні відпочинку, в лісі або на дачі.

Щоб не допустити епідемії дирофіляріозу, необхідно винищувати комарів на анофелогенних водних об'єктах, там, де вони активно розмножуються. Анофелогенна площа в Миколаєві складає 67 га, основна частина припадає на Центральний район міста - 48,5 га.

У 2014 році личинок комарів не труїли, зате провели обробку 154.2 тис. кв. м підвальних приміщень житлових будинків проти дорослих комах.

Сьогодні, 29 квітня, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про проведення «антикомарині» заходів на водних об'єктах міста біля пляжів і зон відпочинку, а також департаменту ЖКГ доручено продовжити виконувати заходи з регулювання чисельності безпритульних тварин, які є основним джерелом зарази.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: