Мапа порталу

Проблема вантажного транспорту у Миколаєві. Є стратегія!

Проблема вантажного транспорту у Миколаєві. Є стратегія! Про це заявив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Транспортний, логістичний хаб – саме таким може бути новий зміст Миколаєва, який продиктований його розташуванням і наявною інфраструктурою. Втім сьогодні економічна діяльність деяких підприємств стає на заваді нормальному життю мешканців Миколаєва. Вирішення цього питання – одне із важливих завдань влади на найближчий час. У мерії відбулася нарада, під час якої було обговорено найближчі дії щодо вирішення проблеми.  

Є кілька пропозицій, які і були обговорені під час наради. Перша – по організації пересування вантажного транспорту з боку Баштанського шосе. Пропонується пустити вантажівки через вулицю Новозаводську вздовж заводу «Зоря"-"Машпроєкт» під Широкобальським шляхопроводом, звідти – одразу до Миколаївського морського порту. Друга – по організації руху транспорту по Корабельному району. Стало відомо, Укрзалізниця планує збільшити кількість своїх шляхів, що пролягають через цей район. Відтак краща розв’язка тут – будувати підземний тунель під залізничним переїздом, що розподіляє Корабельний район на дві частини. Буде актуальним пошук відповідного виконавця робіт, адже миколаївські підприємства, що працюють у цій сфері, не мають подібного досвіду. Майбутній тунель дозволить вантажам безперешкодно потрапляти до портів Корабельного району. Наступне питання, що обговорювалося,  - проєкт обласної держадміністрації по будівництву дороги від села Шевченкове Вітовського району до портів Корабельного району. Йдеться про проєкт, завдяки якому великі автівки будуть потрапляти до портів, взагалі уникаючи проїзду по Богоявленському проспекту. Раніше ці проєкти обговорювалися і з представниками портового бізнесу, які дали свою згоду на участь в них. Зацікавленість бізнесу зрозуміла. Адже протести і суперечки з місцевими мешканцями стали постійними. Вже зроблені перші кроки: триває тендерна процедура щодо будівництва бетонної дороги по Новозаводській і розроблено техніко-економічне обґрунтування будівництва підземного тунелю.

-  Своє бачення вирішення цієї проблеми ми найближчим часом будемо готові представити і Адміністрації морських портів України, і Міністерству інфраструктури, і Президенту. Сподіваємося на плідну співпрацю і залучення державних коштів, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/7_2020/09072020)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: