Мапа порталу

Благодійна допомога лікарням міста

7 липня міська лікарня № 3 та лікарня швидкої медичної допомоги Миколаєва отримали сучасні апарати штучної вентиляції легень. Медичне обладнання експерт-класу передано групою компаній COFCO International у якості благодійної допомоги громаді міста.

COFCO International представляють дві компанії: ТОВ "COFCO Agri Resources Ukraine" - генеральний директор Володимир Осадчук; ТОВ "Дунайська судоходно-стивідорна компанія" - генеральний директор Юрій Булгаков.

Медтехніку вже протестували та навчили персонал із нею працювати. Як зазначають медики, апарат дуже зручний у використанні та дозволяє відслідковувати життєво важливі функції пацієнта. Прилад мобільний, тож може застосовуватись і під час переміщення хворого.

Передаючи сертифікати на устаткування, генеральний директор ТОВ «Дунайська судоходно-стивідорна компанія» Юрій Булгаков подякував медпрацівникам за сумлінну працю та порятунок життів.

ЛШМД отримала апарат ШВЛ S1100Д вартістю 856 тис грн. Його використовують на всіх рівнях респіраторної підтримки в медустановах. Міська лікарня №3 - апарат ШВЛ SV300 вартістю 607 тис. грн. Прилад має повний набір режимів штучної вентиляції легень, розширений контроль життєво важливих функцій, може використовуватись у пацієнтів різних вікових груп. 

Голова адміністрації Заводського району Віктор Дмитрук, який став ініціатором надання благодійної допомоги медичним закладам Миколаєва, підкреслив, що обладнання сертифіковане та повністю готове до використання.

Він додав, що це вже не перший приклад успішної співпраці громади з COFCO International. Минулого року компанія допомогла придбати нові музичні інструменти для вихованців районного будинку творчості. Радість дітлахів годі й уявити. 

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич подякував представникам бізнесу за те, що відгукнулися та підставили плече громаді міста.

  • Дякую соціально відповідальному бізнесу, що працює на території Миколаєва та у важкий для всіх час не стоїть осторонь. Завдяки всебічній підтримці медичні заклади готові протистояти небезпечному захворюванню, — сказав мер Миколаєва.

Начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай прокоментувала, що в умовах пандемії галузь отримує суттєву підтримку як із боку влади, так і від представників бізнесу.

  • Миколаївська міська рада виділила колосальні кошти, як торік, так і цього року. У 2019 на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я спрямовано 89,5 млн грн. Ми готувалися до реформи вторинної ланки. Міській лікарні № 3, окрім іншого, придбали два пересувні рентгени та пересувний апарат УЗД для пацієнтів у невідкладних станах. У 2020 - понад 38 млн грн спрямовано на заходи з підготовки до роботи в умовах епідемії коронавірусу. Також ми надзвичайно вдячні благодійникам, які в тяжкій ситуації допомагають розвивати галузь охорони здоров'я, — зазначила Ірина Шамрай. — Нині по місту ситуація з COVID-19 керована, втім нове обладнання безперечно стане в пригоді. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/7_2020/08072020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: