Мапа порталу

"Втричі збільшили кількість талонів на послуги ЦНАПу - за 20 хвилин їх вже немає": в міськраді звернулися до поліції та СБУ щодо шахрайства з е-чергою

30 червня, під час щотижневої апаратної наради з керівниками виконавчих органів міськради, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич порушив питання щодо роботи ЦНАПу. Міський голова зауважив, що почастішали скарги миколаївців на відсутність талонів для отримання довідки про склад сім'ї.  

Як доповів в.о.директора департаменту з надання адміністративних послуг Володимир Сухарников, минулого тижня втричі збільшили кількість талонів, однак очікуваного результату не отримали. 

  • Проблема у тім, хто ці талони вибирає. Звернувся до поліції та Служби безпеки України у зв’язку з великою кількістю сигналів щодо того, що талони продають через ОЛХ. Намагаємось побороти цю тенденцію. Ретельно відслідковуємо процес, запровадили перевірку за прізвищами: адміністратори безпосередньо в ЦНАПі звіряють прізвище записаних до електронної черги осіб та наявність талону, - зазначив Володимир Сухарников. 

Минулого тижня в четвер не прийшли в призначений час згідно виданих талонів майже 22 особи. У п’ятницю - 15-16 осіб.

Окрім того, за словами посадовця, ускладнюють ситуацію організації, які з незрозумілої причини вимагають довідку про склад сім’ї. 

  • Наприклад, наразі пішла хвиля звернень від обленерго, що вимагає оновлення довідок, - каже Володимир Сухарников. 

Директор КП “Міський інформаційно-обчислювальний центр” Євгеній Богаченко пояснив, що у ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» були технічні проблеми з обладнанням. Цього тижня підприємство має підключитись до електронного реєстру громади Миколаєва.

Олександр Сєнкевич доручив підготувати інформацію про кількість запитів довідки про склад сім’ї від установ та організацій міста. Він вчергове підкреслив, що установи, підключені до територіального реєстру громади, не мають права вимагати у людей цей документ.

Керівник департаменту поінформував, що наразі триває процес закупівлі обладнання для облаштування додаткових робочих місць у ЦНАП. 

  • Укладено договір на закупівлю меблів та оголошено тендер на придбання необхідного обладнання. Завершено ремонтні роботи приміщеннях міськради на 1 поверсі, де буде розміщено 14 “універсальних” адміністраторів. Сподіваюся, за місяць ми все облаштуємо. Крім того, триває конкурс на заміщення вакантних посад в департаменті з надання адміністративних послуг, - повідомив Володимир Сухарников. - Двох нових фахівців направимо до відділення ЦНАПу в Корабельному районі, де потребують допомоги. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/30062020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: