Мапа порталу

Державна субвенція не покриває потребу в коштах на відшкодування препаратів для хворих на діабет

Медична субвенція для забезпечення препаратами інсуліну, яка щорічно виділяється з державного бюджету, лише частково покриває потребу в коштах на їх відшкодування. Про це у вівторок, 30 червня, під час апаратної наради під головуванням міського голови Олександра Сєнкевича розповіла начальниця управління охорони здоров’я Ірина Шамрай.

- Ситуація повторюється з року в рік: державної субвенції не вистачає для забезпечення на 100% ліками даної категорії пацієнтів. У 2018-му з міського бюджету було додатково виділено 3 млн 700 тис грн, у 2019-му - 5 млн 777 тис. Цьогоріч сподівалися, що з 1 квітня  фінансування пацієнтів забере на себе Національна служба здоров'я України. Однак цього не сталося, і у першому кварталі місто профінансувало на потреби інсулінозалежних біля 700 тисяч гривень - зазначила Ірина Шамрай.

За словами начальниці управління охорони здоров'я щомісяця на препарати для хворих на цукровий діабет необхідно 1 мільйон 938 тисяч гривень. При цьому кошти субвенції, отримані на період з квітня по жовтень, розподілені наступним чином: на травень - 690 тисяч гривень, червень - 938 тисяч гривень, серпень - 979 тисяч гривень. 

- Зросла і кількість пацієнтів. Серед дорослого населення показник зріс на 106 осіб, а серед дітей - на 26,  - додала Ірина Шамрай.

Наразі для забезпечення інсуліном не вистачає  4 мільйона 500 тисяч гривень.

- Ця сума необхідна для того, щоб ми закрили потребу в ліках до жовтня, і змогли передати пацієнтів на фінансування НСЗУ, - резюмувала Ірина Шамрай.

Олександр Сєнкевич доручив начальниці управління охорони здоров'я підготувати для депутатів інформацію щодо необхідності виділення додаткових коштів з міського бюджету на придбання інсуліну. Розглянути  питання планують найближчим часом на бюджетній комісії.

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/30062020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: