Мапа порталу

Миколаїв долучився до Європейського тижня сталої енергії!

У Центрі енергоефективності м. Миколаєва пройшов мегакрутий вебінар про сталі енергетичні рішення для ОСББ.

До заходу долучилися партнери - департамент енергетики Миколаївської міської ради, UNDP (Проект ЄС/ПРООН "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HOUSES)), Міжнародна фінансова корпорації (IFC) та голоси ОСББ зі всієї України.

Як зазначив у своему вітальному слові заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, Європейский тиждень сталої енергії - це визначна подія, до якої Миколаїв долучається не вперше.

"В минулому році Миколаїв виборов право відкрити десятий, ювілейний Європейський тиждень сталої енергії і ми провели його масштабно. На жаль, цьогоріч певні обставини внесли свої корективи і ми проводимо його онлайн. Але місто ні на секунду не зупиняється у своєму русі у напрямку енергоефективності", - повідомив віце-мер.

Він зазначив, що міська влада і надалі сприятиме ОСББ втілювати заходи з енергомодернізації їхніх будинків.

Проєктний менеджер проєкту ЄС ПРООН Світлана Тімшина подякувала місцевій владі за розуміння важливості енергоефективності та підтримку обраного державою шляху до енергонезалежності.

Регіональний координатор Проєкту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень Тетяна Гвоздь презентувала законодовачні вимоги до ОСББ в частині укладення договірних відносин та впровадження сталих енергетичних рішень.

Експерт з альтернативних джерел енергії Дмитро Колосовський розповів все про сонячну енергетику - від "А" до "Я" та поділився конкретними рішеннями для ОСББ.

А от, де взяти на кошти на ці рішення, відповідь знайшлася у регіонального представника IFC Максима Литвиненка, який презентував програму енергоефективності.

Про місцеву програму підтримки ОСББ розповів керівник Центр енергоефективності м. Миколаєва Віталій Васильєв, презентувавши програму "Теплий Миколаїв", яка дає змогу термомодернізувати у місті як житловий, так і бюджетний фонди.

А ще голови ОСББ з Миколаєва та інших куточків України розповіли про переваги та складнощі на шляху їх домівок до енергоефективності. Але всі зійшлися на думці, що, маючи підтримку муніципалітетів, міжнародних організацій та керівників ОСББ, все вийде вдало!

Департамент енергетики, енергозбереження та

запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/26062020)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: