Мапа порталу

З турботою про дітей

У рамках міської Програми “Діти Миколаєва” в Заводському районі відзначили родини, які опікуються дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Захід відбувся в обмеженому форматі через вимоги карантину. За словами голови адміністрації району Віктора Дмитрука, щороку з нагоди Міжнародного дня захисту дітей для таких родин влаштовують справжнє свято, з розважальною  програмою та подарунками. Через карантинні обмеження це досі неможливо. 

- Втім ми вирішили все ж привітати людей, які взяли на себе величезну відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також допомогти їм реалізувати потреби вихованців, - каже Віктор Дмитрук. 

24 родини, які живуть у Заводському районі та виховують 30 дітей, отримали сертифікати для придбання необхідних дітям речей, одягу, взуття. 

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич подякував містянам за щоденну батьківську турботу, яку вони дарують дітям.

- Завдяки вам юні миколаївці зростають в атмосфері любові та розуміння, відчувають себе захищеними. Щиро вдячний за це кожному з вас, - звернувся міський голова до присутніх. 

Мер додав, що цьогоріч COVID-19 вніс суттєві корективи в наше життя. На жаль, і досі ситуація залишається невизначеною. 

- Під великим сумнівом залишається організація літнього відпочинку та оздоровлення юних миколаївців. Як і зазвичай, ми планували забезпечити безкоштовними путівками якомога більше дітей пільгових категорій, тих, хто потребує особливої уваги, - каже Олександр Сєнкевич. - Будемо сподіватися, що Миколаїв залишиться зоною, вільною від коронавірусу і ми все ж реалізуємо ці плани. 

Під час заходу Подякою голови адміністрації Заводського району нагородили Оксану Ричагову, яка подарувала родинне тепло трьом дітям. За словами начальника служби у справах дітей Алли Покітко, родина Ричагових може бути прикладом для наслідування. 

- Про цю сім’ю можна написати книгу. Оксана Леонідівна взяла на себе відповідальність за дітей з дуже складною життєвою історією. Сьогодні вони щасливі й зростають в любові, - зазначила Алла Покітко.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/26062020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: