Мапа порталу

Миколаївських студентів запрошують на навчання до Любліна

Понад 5 років Миколаїв активно розвиває культурне та наукове співробітництво з польським Любліном. Задля зміцнення співпраці та обміну кращими практиками місцевого самоврядування представники муніципалітетів Миколаєва та Любліна здійснювали взаємні візити, брали участь у різноманітних заходах.

У 2019 році мер Любліна Кшиштоф Жук вручив представникам Миколаївської міської ради Медаль Люблінської Унії «у визнання значного внеску в розвиток польсько-української співпраці, з вдячністю за проведення численних заходів, спрямованих на взаємне пізнання й інтеграцію обох народів в атмосфері відкритості і прагнення до взаєморозуміння».

Сьогодні Люблін вважається джерелом того, що являє собою сучасна європейська спільнота — мозаїкою із багатьох народів і культур. Також його часто називають містом студентів, адже саме вони складають одну четверту мешканців.

З 2018 року в Любліні функціонує Європейський Центр UMCS, створений з ініціативи міст Люблін, Нансі (Франція), Університету Марії Кюрі-Склодовської та Університету Лотарингії в Нансі.

Партнерами Європейського Центру є також українські університети: Національний Університет ім. Тараса Шевченка, Чернівецький Національний Університет ім. Юрія Федьковича та Прикарпатський Національний Університет ім. Василя Стефаника. 

У навчальному році 2020/2021 Європейський Центр UMCS запускає стаціонарне навчання II ступеня (магістратура) на факультеті Міжнародне право і право Європейського Союзу, напрям - право Європейського Союзу.

Студентів Миколаєва, які розмовляють польською та французькою мовами, запрошують на навчання. Тривалість занять — 2 роки. Відбуватимуться заняття в Любліні, за участю польських та французьких викладачів, а випускники одержать подвійний диплом - Університету Марії Кюрі-Склодовської та Університету Лотарингії.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі з набору кандидатів UMCS: тел. +48 81 537 58 80, e-mail: [email protected].

Департамент міського голови Миколаївської міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/23062020)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: