Мапа порталу

У Миколаєві презентували перший у місті стоматологічний кабінет для дітей з особливими потребами

У Миколаєві на базі міської дитячої лікарні № 2 відкривають перший у місті стоматологічний кабінет для надання послуг маленьким миколаївцям з особливими потребами. Особливість лікування таких пацієнтів у необхідності повної анестезіологічної підтримки. 

Новий кабінет оглянули Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, позаштатний радник міського голови Олексій Долгих. Сучасне обладнання придбано коштом міського бюджету (611 тис. грн), а ремонт у приміщеннях лікарня виконала власними силами. За словами директора закладу Олександра Дем’янова, більшість стоматологічних кабінетів у місті не пристосована для обслуговування дітей з інвалідністю.

— Нині це один із найкращих кабінетів у місті, що може конкурувати з приватними клініками. Тут встановлено рентген, сучасне крісло, ультразвуковий зонд, апарат ШВЛ для анестезіологічної підтримки, телевізор, аби лікування було максимально комфортним, — розповів Олександр Дем’янов. — Ми направили документи в Міністерство охорони здоров'я для отримання ліцензії, очікуємо її найближчим часом. Діти отримуватимуть кваліфіковану послугу за попереднім записом.

Облаштування спеціального стоматологічного кабінету — нагальна необхідність для дітей із вадами психічного розвитку та ураженням опорно-рухового апарату. Так вважає Олексій Долгих, голова ГО «Миколаївський обласний рух підтримки осіб з інвалідністю «Сильні разом», позаштатний радник міського голови Олександра Сєнкевича. І саме він прийшов з цією ідеєю до керівника міста. Олексій Долгих розповідає, що в Миколаєві понад 2 тис. дітей з інвалідністю. З них понад 270 — діти з ураженням опорно-рухового апарату, біля 600 — мають психічні вади.

— Для дітей, які потребують повної анестезії під час лікування зубів, цей кабінет буде, як знахідка. Раніше батькам доводилося возити їх до Одеси чи звертатися до приватних клінік, а це значні фінансові витрати. Звернення до міської влади дало результат, нам пішли назустріч і запланували кошти в міському бюджеті на реалізацію такої ініціативи, — каже Олексій Долгих. 

За словами Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, від ідеї до її втілення шлях лише один — робота.

— Сьогодні ми відкриваємо сучасний, оснащений за останнім словом техніки стоматологічний кабінет. Невдовзі, після отримання ліцензії МОЗ, діти з особливими потребами зможуть прийти до міської лікарні № 2 та безкоштовно одержати якісну послугу на найвищому рівні, — підсумував мер Миколаєва.

Медична галузь міста активно розвивається. Й окрім нової стоматології, у Миколаєві вперше з’явилася й низка інших, не менш потрібних медичних послуг для дітей.

Як поінформувала начальник охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай, з 2019 року в нашому місті розпочав роботу кабінет електроенцефалографії, а незабаром відкриється сурдологічний кабінет.

— Майже рік у дитячій лікарні № 2 працює ЕЕГ-діагностика, уже обстежено 313 дітей. Крім того, запускаємо в роботу сурдологічний кабінет для дітей зі зниженим слухом на базі поліклінічного відділення цієї лікарні. Спеціальний апарат, аудіометр, придбано коштом міського бюджету наприкінці 2019 року (вартість склала 198 тис. грн). 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/01062020_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: