Мапа порталу

З 1 червня у Миколаєві відновлять роботу 64 дитсадки

З 1 червня у Миколаєві відновлять роботу 64 дитсадки. Для організації безпечного освітнього простору придбано засоби індивідуального захисту для працівників, дезінфекційні розчини, призначені для обробки рук та поверхонь, безконтактні термометри. Про це повідомила начальник управління освіти міської ради Ганна Личко під час міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Запас розрахований на 3-4 тижні роботи. Вже організована додаткова закупівля дезінфекційних засобів. До відкриття садочків ми готові, всі вимоги дотримали, - каже Ганна Личко. 

Працівники закладів дошкільної освіти виконали рекомендації, надані головним державним санітарним лікарем України. Прибрали килими, м’які іграшки, виконали генеральне прибирання приміщень з використанням деззасобів. З батьками обговорюють процедуру прийому дітей. Наприклад, обов’язкову наявність змінного взуття. 

Управління освіти провело моніторинг відвідування. Нагадаємо, що з 1 червня починається перший, адаптивний етап. Повноцінне відновлення роботи закладів дошкілля планується з 15 червня. За результатами моніторингу під час першого етапу до дитсадків вийдуть 30% дітей. На другому етапі очікують 60% вихованців. Групи з інклюзивною формою навчання почнуть роботу на загальних засадах.

У 9 закладах дошкільної освіти наразі тривають поточні ремонтні роботи: №№ 2, 65, 66, 70, 84, 106, 123, 134, 72. 

З них садочки №№ 65, 66, 70, 84, 123 відновлять освітній процес вже з 15 червня.

Додамо, що новий набір до всіх груп здійснюватиметься з 1 липня. А до ясел, груп раннього віку, з 1 серпня.  

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: