Мапа порталу

Міській лікарні №3 передали комплекти засобів індивідуального захисту від COVID-19 та дезінфікуюче прально-сушильне обладнання

Міській лікарні № 3 передали комплекти засобів індивідуального захисту від COVID-19 та дезінфікуюче прально-сушильне обладнання. Такий комплекс здійснюватиме повний цикл обробки спецодягу, хірургічної білизни, перев’язувального матеріалу, халатів, рушників, постільної білизни.

Устаткування придбано та передано міському закладу охорони здоров’я компанією PepsiCo, що від початку карантину оголосила глобальну кампанію з підтримки людей і місцевих громад, які постраждали від коронавірусу. В Україні компанія спрямовує понад 25 мільйонів гривень на придбання понад 16 тисяч комплектів індивідуального захисту для працівників охорони здоров’я (костюми, маски, респіратори, рукавички, бахіли) і спеціалізоване обладнання для лікарень у регіонах, де розташовані виробничі потужності та логістичні центри компанії.

27 травня відбулася офіційна церемонія передачі обладнання, під часякої міський голова Олександр Сєнкевич подякував соціально відповідальному бізнесу за вкрай важливу допомогу місту в боротьбі з коронавірусом.

  • З початком пандемії у світі та запровадженням карантину в Миколаєві ми вирішили взяти одну з лікарень міста та підготувати її для приймання максимальної кількості людей у разі потреби. Та проблема не тільки в кількості ліжок. Наші лікарні не були готові приймати велику кількість пацієнтів. Лікарня № 3 — одна з найновіших у місті, була побудована останньою, і колектив тут досвідчений. Тож вирішили, що базою буде саме вона. Однак, щоби прийняти людей, слід було організувати ліжко-місця, підключити прилади, влаштувати постачання кисню, забезпечити білизну тощо. До міської влади звернулися різні підприємства, організації, висловивши готовність узяти участь у боротьбі міста з пандемією, — розповів мер.

Підприємства НВКГ «Зоря»-Машпроєкт» та Миколаївський глиноземний завод допомогли забезпечити киснем, департамент ЖКГ вирішив питання з електропостачанням, компанія QTerminals та ДП СК «Ольвія» придбали 50 мультифункціональних ліжок. Лишалася потреба в прально-сушильному обладнанні, адже наявного не вистачало для якісної роботи зі зростаючим обсягом медичних виробів.

  • Хочу подякувати відповідальному бізнесу, який допоміг нам зекономити бюджетні кошти. Вони були спрямовані на інші видатки, а саме закупівлю засобів індивідуального захисту, спецодягу, покращання матеріально-технічного стану лікарень, — наголосив міський голова.

Сертифікати на сучасний прально-сушильний комплекс передав медзакладу керівник виробничого комплексу PepsiCo в Миколаївській області Артем Попєнов.

  • Завдяки підтримці наших споживачів, партнерів, акціонерів і відданій команді співробітників, наша компанія має можливість спрямовувати частину виробленої продукції та кошти на допомогу медичним працівникам і людям, що опинилися в складних життєвих обставинах через епідемію коронавірусу. Місія нашої компанії — дарувати посмішки з кожним ковтком та кожним шматочком нашої смачної продукції, як ніколи, важлива в нинішній час, — зазначив представник PepsiCo.

За словами в. о. директора КУ «Агенція розвитку Миколаєва» Анни Ганжул, вартість обладнання склала біля 1 млн грн.

Лікарня № 3 є одним із міських закладів, що в разі потреби прийматиме хворих на коронавірус. Саме тому для нас важливо, щоби тут була можливість максимально якісно здійснювати дезінфекцію спецодягу, білизни та інших медичних виробів, — зазначила вона. — Ми дуже раді, що бізнес підтримує наші ініціативи.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/5_2020/27052020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: