Мапа порталу

У Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі відкрили відновлений театральний музей

22 травня в Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі урочисто відкрили відновлений театральний музей.

На відкритті музею був присутній міський голова Олександр Сєнкевич, начальник управління молодіжної політики Олександр Рябенко, начальник управління культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров, а також перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Сергій Бичков.

Очільник міста виступив з вітальним словом та побажав успіхів колективу театру та довголіття театральному музею.

Театральний музей було відновлено за підтримки управління молодіжної політики Миколаївської міської ради у рамках проєкту «Миколаїв – місто театральне», який став переможцем конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства на виконання міської програми «Молодіжна політика» на 2019-2021 роки, яким надається фінансова підтримка за рахунок бюджетних коштів.

Нагадаємо, що раніше у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі існувала музейна традиція. Актор Еммануїл Самойлович Долматов довгий час збирав і дбайливо зберігав артефакти, пов'язані з повсякденним життям свого колективу. Незабаром таких предметів у нього набралося на повноцінну експозицію, і в 1973 році був відкритий театральний музей, але, на жаль, музей пропрацював лише 10 років.

Відтепер всі бажаючі зможуть відвідати музей вже з 23 травня 2020 року. Музей працюватиме щодня, крім понеділка.

На час дії карантинних обмежень відвідати музей можна за попереднім записом за телефоном адміністратора: 37-21-64.

Інформація управління молодіжної політики

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/5_2020/22052020_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: