Мапа порталу

Документи щодо реалізації важливих інфраструктурних проєктів у Миколаєві чекають погодження Міністерства фінансів України

Міський голова Олександр Сєнкевич під час щоденного ефіру в соцмережах розповів, на якому етапі перебувають проєкти щодо отримання кредиту на придбання 50 автобусів та 60 тролейбусів. 

- Наразі проєкт, який реалізуємо разом з Європейським інвестиційним банком з купівлі 50 нових низькопідлогових автобусів та проєкт Європейського банку реконструкції та розвитку щодо закупівлі 60 тролейбусів перебувають на стадії розробки тендерної документації, а також чекають затвердження Міністерства фінансів України. - повідомив міський голова.

Мер зазначив, що наразі точні дати проведення процедури закупівлі не визначені. Про це стане відомо після того, як надійде відповідне погодження від Мінфіну.

Як відомо, за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича та підтримки депутатського корпусу навесні 2019 року Миколаїв отримав 23 сучасних автобуси. Наразі вони курсують за маршрутами в Корабельний район, у Тернівку та Ракетне Урочище. Сучасний транспорт оснащений двигунами, що відповідають екологічному стандарту Євро 5. Передбачений заїзд для людей з обмеженими можливостями, є кондиціонер та GPS-трекери, камери відеоспостереження, система оповіщення з табло.

Зазначимо, що в рамках кредитного фінансування ЄІБ передбачається закупити автобуси по типу зелених. А за кошти від ЄБРР 20 з шестидесяти тролейбусів буде на автономному ходу.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: