Мапа порталу

«Варварівський» дюкер буде одним із найдовших в Україні: Олександр Сєнкевич перевірив черговий етап будівництва

У Миколаєві триває спорудження дюкеру для забезпечення водою мікрорайону Варварівка. Роботи виконують із дотриманням строків, визначених у договорі.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич разом із керівником департаменту ЖКГ Сергієм Коренєвим, директором МКП «Миколаївводоканал» Борисом Дуденком та представниками підрядника оглянули хід чергового етапу будівництва на вул. Нікольській.

— Значущість даного інфраструктурного проєкту не треба зайвий раз пояснювати, — каже Олександр Сєнкевич. — Правий берег від заснування міста без централізованого водопостачання. Неможливо, щоби у 21 столітті люди не могли користуватися звичними вигодами цивілізації. Ми робимо все, аби восени 2020 року пустити воду до мікрорайону Варварівка, де проживають біля 12 тисяч містян. У подальшому плануємо будівництво каналізаційної мережі.

Мер констатував, що сьогодні роботи тривають за планом, передбачено необхідні кошти в міському бюджеті, крім того, очікується фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Сергій Коренєв розповів, що в рамках спорудження «міської» частини дюкеру вже прокладено водогін від вул. Нікольської вздовж вул. Великої Морської до Південнобузького мосту. 

 Загальна вартість будівництва — біля 70 млн грн. Приблизно 34 млн грн чекаємо від Державного фонду регіонального розвитку. Рішення вже погоджено бюджетним комітетом Верховної Ради України. Тільки-но виділять кошти, розгортаємо всі потужності біля Південнобузького мосту та починаємо глибинне буріння, — каже посадовець.

Будівництво водогону до мкрн Варварівка виконує підрядник ТОВ «ВіК ТЕХНОЛОГІЇ». Наразі підприємство завершує черговий етап робіт на вул. Нікольській. 

За словами директора Олександра Жака, буріння свердловини дном річки Південний Буг триватиме приблизно 2 місяці. 

— Товща води — близько 9 метрів. Потім 8 метрів мулу, а затим пісок. Тож, загальна глибина буріння становитиме понад 20 метрів! Цей дюкер буде одним із найдовших в Україні, що прокладені методом горизонтально направленого буріння. Його протяжність - 1300 метрів, — додав фахівець. 

Роботи з будівництва дюкеру планується завершити на початку осені. 

20 травня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, на якому погоджено зміни до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програми і проектами регіонального розвитку у 2020 році (розпорядження КМУ від 13.05.2020 № 543-р). Відповідно до розпорядження КМУ, на будівництво дюкеру через р. Південний Буг та магістральні мережі водопостачання мікрорайону Варварівка у м. Миколаєві виділять 33 млн 765 тис. грн. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/5_2020/20052020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: