Мапа порталу

Медична реформа: ЛШМД уклала договори з Національною службою здоров'я за 8 пакетами медичних послуг

Миколаївська міська лікарня швидкої медичної допомоги приймає найбільшу кількість ургентних хворих з усього госпітального округу регіону. Лікарня облаштована потужним лабораторним та діагностичним обладнанням та відома своїм професійним колективом. Через пандемію коронавірусу заклад переведено у режим підвищеної готовності.

Головний лікар Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Дем’янов: “Ми готувалися працювати в нових умовах. Проаналізували потребу в ліжковому фонді та скоротили його з 460 до 340. Однак значну оптимізацію медичного персоналу дозволити собі не можемо. Адже надаємо невідкладні медичні послуги, забезпечуємо ургентне чергування на цілий госпітальний округ. Наші пацієнти не можуть чекати годинами.

Розуміємо, що медична реформа спонукає до конкуренції з іншими медичними закладами. Втілюємо нові методи лікування, зокрема, впровадили хірургію одного дня. Обладнали хірургічне відділення для проведення малоінвазивних операцій. Це дало змогу зменшити ліжко-дні, кількість післяопераційних ускладнень, економити кошти на перебування на дороговартісному стаціонарному ліжку пацієнта після операції.

Новітнє медичне обладнання дозволяє проводити операції з високою візуалізацією та максимальною точністю. Це впливає на якість та безпеку, наданої пацієнтові медичної допомоги. До того ж, відео- та фотодокументування ходу операції дозволить використовувати пацієнту ці матеріали при наступних зверненнях у лікарню.

З НСЗУ уклали договори за 8 пакетами медичних послуг. В тому числі, і на пріоритетні послуги: медична допомога при гострому мозковому інсульті та обстеження для ранньої діагностики онкозахворювань. Почали працювати за новими правилами. Через пару місяців можна проаналізувати ефективність нового порядку фінансування. Можливо, будемо потребувати допомоги місцевої влади для співфінансування”.

Національна служба здоров'я України

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: