Мапа порталу

У Миколаєві для допомоги громадянам на карантині поліцейські запустили чат-бот із протидії домашньому насильству

Для того, аби громадяни могли оперативно отримати консультацію, підтримку та допомогу в умовах карантину, коли існують обмеження в особистих прийомах, співробітники Управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області запустили у додатку Telegram чат-бот «Стоп насильству».

У зв’язку із запровадженням карантину люди змушені проводити більше часу разом. Цей час має бути використаний, у першу чергу, для зміцнення стосунків, адже так важливо єднатися та підтримувати один одного у цей складний період.

Проте, складна фінансова та житлова ситуація в умовах існуючих обмежень, тимчасова втрата окремими громадянами роботи або заробітку можуть викликати напруженість у стосунках, та, як результат, вчинення домашнього насильства.

Лише протягом двох тижнів  карантину поліцейськими Миколаївської області складено 148 протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення домашнього насильства та винесено дев’ять термінових заборонних приписів.

Розпочато 11 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством, у тому числі вісім – за фактами нанесення легких тілесних ушкоджень (стаття 125 КК України) та два за фактами систематичного вчинення домашнього насильства (стаття 126-1 КК України). Задокументовано випадок умисного порушення вимог обмежувального припису (стаття 390-1 КК України).

  • Поліція продовжує цілодобово реагування на такі правопорушення та завжди готова прийти на допомогу, адже домашньому насильству не місце в будь-які часи, а зараз – тим паче. Таке реагування здійснюється як спеціальною мобільною групою з реагування на факти домашнього насильства у Миколаєві, так і іншими нарядами поліції, – старший інспектор з особливих доручень Управління превентивної діяльності Олександр Козловець.

Органи влади та місцевого самоврядування з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 обмежили здійснення особистих прийомів громадян. Тому для підвищення поінформованості мешканців Миколаєва про проблему домашнього насильства, ознайомлення з повноваженнями органів та установ, які здійснюють заходи з його попередження, отримання контактів, онлайн-консультацій поліцейськими мобільної групи реагування на факти домашнього насильства за участю інших суб’єктів протидії домашньому насильству розроблено чат-бот «Стоп насильству» в месенджері Telegram, який доступний за посиланням: https://t.me/nonviolence_bot.

У разі, якщо ви стали свідком домашнього насильства або зазнали таких дій,  обов'язково звертайтеся за допомогою до поліції за номером 102.

Також вам можуть стати у нагоді наступні номери:

Гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства –                    15-47;

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 800-500-005, 116-123 (з мобільного);

Єдиний контактний центр системи безоплатної правової допомоги –                     0-800-213-103.

Управління превентивної діяльності

ГУНП в Миколаївській області

© Офіційний сайт Національної поліції в Миколаївській області


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: