Мапа порталу

Гранатуров Юрій: «Оплата за тепло має проводитися за фактом надходження тепла у конкретний будинок»

Сьогодні, 13 жовтня, в ефірі програми «Добрий вечір» на «НІС-ТВ» міський голова Юрій Гранатуров розповів про те, як іде опалювальний сезон у Миколаєві.

- Старт опалювального сезону завжди проходить традиційно: середньодобова температура за законом повинна бути не вище 8 градусів. Але я взяв на себе відповідальність і підписав відповідне рішення виконкому міськради про те, щоб ми цілеспрямовано розпочали опалювальний сезон. Зараз ми розігріваємо котельні, у нас 40 відсотків міста опалює ТЕЦ, решта - облтеплокомуненерго, і у нас приблизно 50 тисяч приватних домоволодінь, їх опалюють люди індивідуально. Що стосується автономних котелень, вони усі запущені, з ними немає проблем. Де мова йде про ТЕЦ, вони сьогодні набирають необхідні параметри. Вони знайшли один з поривів, де у них був витік, зараз його ліквідують і наповнюють систему, яка повинна дійти до 35-37 градусів у п'ятницю. Йде підвищення температури, ще тиждень-півтора, може, й більше буде тепло. За цей період нам необхідно повністю запустити, по-перше, усі дитячі сади - діти не повинні мерзнути, лікарні, амбулаторні лікувальні заклади, школи - щоб діти могли вчитися у теплі. А також поетапно - житло. Все йде у штатному режимі. Я думаю, що протягом близько 10 днів ми зможемо вже набрати необхідні параметри. Усі котельні розпломбовані. Ми жорстко контролюємо цю ситуацію. Не встигає облтеплокомуненерго поставити всі теплолічильники, але обіцяє, що до кінця місяця поставлять.

Окремо Юрій Гранатуров розповів про те, що городяни платитимуть виключно за поставлене тепло: «Є наказ теплопостачальним підприємствам, департаменту праці та соціального захисту населення розрахунки вартості наданих послуг, пільг і субсидій, що надаються певним категоріям, робити, виходячи з фактичних дат підключення житлових будинків до теплопостачання, за даними теплопостачальних або житлово-контрольних організацій. Іншими словами: тепло подадуть 25 числа - оплата з 25 числа, тепло подадуть з 18 числа - оплата з 18 числа, якщо з 16 числа - оплата з 16 числа. Оплата за тепло повинна проводитися за фактом надходження тепла у конкретний будинок».


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: