Мапа порталу

У Миколаєві тривають перевірки торговельних об'єктів на дотримання заходів карантину: є низка зауважень

З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом (COVID-19) на території міста, на виконання заходів, визначених на засіданні робочої групи з координації проведення заходів щодо попередження виникнення та розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19 на території м. Миколаєва, керівників торговельних мереж (супермаркетів) письмово проінформовано щодо забезпечення для своїх працівників та відвідувачів безпечних умов перебування в приміщенні супермаркету (магазину), наявності дезінфікуючих заходів, дотримання посилених санітарно-гігієнічних норм та забезпечення працівників засобами індивідуального захисту.

У період з 26.03.2020 по 01.04.2020 фахівцями управління з розвитку споживчого ринку департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради та відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Миколаївського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області проведено перевірку виконання зазначених заходів.

Обстежено 20 об’єктів торгівлі мережі супермаркетів "МЕТРО", "Таврія-В", "Сільпо", "Еко-Маркет", "NOVUS", "Велмарт", "АТБ", «Гіппо», «Везунчик» та 17 магазинів (павільйонів) продовольчих товарів.

При обстеженні мали місце зауваження, а саме:

в супермаркеті «АТБ» (пр. Богоявленський, 342/5) не створені умови для окремого зберігання особистого та спецодягу персоналу - одяг зберігається сумісно, відкритим способом.

В торговельному павільйоні ФОП Носова (пр. Богоявленський, 340) «Грузинська випічка» - відсутні деззасоби для обробки поверхонь, не марковано прибиральний інвентар.

В торговельному павільйоні ФОП Мальцева Т.В., (пр. Корабелів,15) – в санвузлі для співробітників відсутні деззасоби, прибиральний інвентар не маркований, невпорядковано його зберігання.

Магазин « Торба» (пр. Богоявленський, 140) - реалізуються не фасовані товари шляхом самообслуговування, не контролюється кількість відвідувачів у торговельному залі.

Магазин « Міда» (пр. Богоявленський ,319/г) - не марковано прибиральний інвентар, не створені умови для зберігання особистих речей персоналу - верхній особистий одяг та спецодяг зберігаються у складських приміщеннях відкритим способом. Відсутні деззасоби у санвузлі для персоналу.

Торговельний павільйон « Багатий стіл» (вул. Знаменська,37) ФОП Батанова Ю.Н. – відсутнє водопостачання та каналізація, санвузел, деззасоби для прибирання приміщень та поверхонь, відсутня роздягальня для персоналу, працівники працюють без спецодягу, на вітрині фасовані товари у безпосередньому доступу відвідувачів.

Супермаркет «Гіппо» (вул. Шосейна, 15) – відсутній журнал здоров’я, не забезпечено огляд працівників перед початком робочої зміни, не нанесено розмітку ліній біля кас на відстані 1,5 метри одна від одної.

Керівникам вказаних закладів рекомендовано у найкоротший термін усунути виявлені порушення та забезпечити виконання санітарних норм та правил.

Разом з тим, загальні вимоги до проведення запобіжних заходів, карантинних обмежень на перевірених об’єктах торгівлі виконуються.

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: