Мапа порталу

Місто виділило додаткові кошти на розвиток медицини та заходи боротьби з коронавірусом

У вівторок, 17 березня, відбулась сесія міської ради, під час якої депутати  одноголосно ухвалили рішення про перерозподіл коштів бюджету Миколаєва на розвиток медичної сфери та  заходи з боротьби з коронавірусом COVID-19. У роботі сесії брали участь 39 депутатів міської ради.

В цілому міська рада сьогодні спрямувала понад 45,6 млн.грн. на медицину. Кошти виділено управлінню охорони здоров’я. З них 27,5млн.грн. зарезервовано в бюджеті на випадок надзвичайних ситуацій, 7,5 млн.грн. передбачено на розвиток лікарняних закладів міста. Ще понад 10 млн. спрямовано безпосередньо на реалізацію заходів з боротьби з коронавирусом.

За рахунок зазначених вище коштів, зокрема, придбають засоби індивідуального захисту для медпрацівників, необхідні інструменти та дезінфікуючі засоби, 2 апарати штучної вентиляції легень та одноразові контури для існуючих апаратів штучної вентиляції легень. Крім того, буде закуплено діагностичне обладнання – автоматизовану портативну систему виявлення нуклеїнових кислот iPonatic та 8 комплектів діагностичних тестів, поповнено запас медикаментів.

Також міська рада виділила гроші на виконання заходів з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.  Так, 5 млн.грн. спрямовано на збільшення резервного фонду, 1 млн.грн. – на поповнення матеріального резерву міста.

Крім того, депутатами сьогодні виділено 1 млн.грн.  на виплату миколаївцям матеріальної допомоги. Ці кошти можуть бути використані для надання допомоги соціально незахищеним верствам населення під час надзвичайних ситуацій та для їх лікування. Також 6 млн.грн. передбачено для підтримки правоохоронних органів.

Зазначимо, що відповідно до діючого законодавства виконавчі органи міської ради, на відміну від організацій приватної форми власності, при здійсненні будь-яких закупівель мають дотримуватись визначених процедур. Відповідно на придбання такого медичного обладнання потрібен деякий час. Після дотримання існуючих процедур обладнання та медзасоби надійдуть до лікарень Миколаєва. 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/3_2020/170320_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: