Мапа порталу

Чергових груп в дитсадках Миколаєва не буде. Міська влада діє в рамках чинного законодавства

На численні звернення громадськості щодо ситуації, яка склалася в Миколаєві у зв’язку з введенням карантину в закладах дошкільної освіти, повідомляємо таке.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", листа Міністерства освіти і науки заборонено відвідувати заклади освіти всіх форм власності і підпорядкувань її здобувачами.

Розпорядженням міського голови від 11.03.2020 № 58-р призупинено освітній процес в Миколаївському муніципальному академічному коледжі та закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти м. Миколаєва. 

Відповідно до ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, а також нормативно-правових актів.

Функціонування чергових груп в закладах дошкільної освіти м. Миколаєва суперечитиме постанові Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211"Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" та може призвести до поширення грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед учасників освітнього процесу.

Шановні батьки! Просимо вас із розумінням поставитися до ситуації, яка склалася. Вищезазначені органи влади діють в рамках чинного законодавства і не можуть створювати умови, які загрожували б здоров’ю і життю дітей.

Управління освіти міської ради

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: