Мапа порталу

ЄС допомагає переселенцям у Миколаївській області підготуватись до зими

15 жовтня у Миколаєві відбудеться урочисте вручення теплого одягу та текстильних виробів для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за підтримки ЄС в рамках проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців у Миколаєві». Переселенці отримають найнеобхідніше: куртки, ковдри, а також комплекти постільної білизни та рушників. Загалом, цей Проект ЄС забезпечує ВПО, які знаходяться на території Миколаєва, житлом та речами першої необхідності.

 Запрошуємо представників ЗМІ, журналістів:

Що?

Проведення урочистого вручення теплого одягу та текстильних виробів (куртки, ковдри, комплекти рушників, комплекти постільної білизни) для вимушених переселенців за підтримки ЄС.                                                                       

Урочистий захід з вручення одягу проводить: Миколаївський територіальний центр соціального обслуговування (соціальних послуг)

Коли?

15 жовтня 2015 року, 14:00

Де?

Миколаївський міський будинок вчителя (пр. Леніна, 166, м. Миколаїв)

Учасники:

Представники Представництва Європейського Союзу в Україні, представники місцевих органів влади, ВПО у м.Миколаєві, громадськість

Для акредитації та отримання детальної інформації щодо події: звертайтесь, за тел.: (0512) 37-20-37, e-mail: investprom.nikgor@gmail.com.

Загальна інформація:

У березні 2015 року Управління економіки та інвестицій разом з іншими структурними підрозділами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та організаціями міста прийняло участь у другому конкурсі грантової Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» з проектом «Нові можливості для проживання, навчання та працевлаштування вимушених переселенців в м.Миколаєві». Проект спрямований на надання комплексної психологічної, соціальної та консультативної допомоги та забезпечення  житлом, одягом та іншими необхідними речами вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції в місті Миколаєві. 05.03.2015 року виконавчим комітетом Миколаївської міської ради було підписано Грантовий Контракт з Європейським Союзом в особі Європейської комісії з метою отримання фінансування виконання заходів проекту. Загальний бюджет проекту складає 264,47882 тис. євро. Термін реалізації контракту – 12 місяців.
Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради проводиться реалізація грантового контракту «Нові можливості для проживання, навчання та працевлаштування вимушених переселенців в м.Миколаєві»  в рамках грантової програми ЄС «Підтримка громад, що опинилися під впливом конфлікту в Україні».
Партнерами вищезазначеного грантового контракту вже проведено наступні заходи: психологічні консультації, тренінги з працевлаштування та започаткування власної справи, 500 дітей вимушених переселенців отримали канцелярські товари до 1 вересня, а ще 100 дітей отримали  комплекти шкільної та спортивної форми.
Придбано необхідні речі теплий одяг (куртки) та побутові речі (ковдри,рушники, комплекти постільної білизни) для вимушених переселенців.
В процесі підготовки до реалізації знаходяться наступні заходи: ремонтні роботи та облаштування в 4х групах в дитячих садочках №141 та №52 та гуртожитку, забезпечення житлом вимушених переселенців в м.Миколаєві.

 Більш детально про проект: http://goo.gl/2DdVTK.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: