Мапа порталу

Дезінфекція громадського транспорту: в Миколаєві перевізникам надали необхідні роз'яснення

У п’ятницю, 13 березня, заступник міського голови Юрій Андрієнко провів робочу зустріч з керівниками підприємств-перевізників міста Миколаєва всіх форм власності. До участі запросили заступника директора Державної установи «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександра Ігнатенкова.

Нагадаємо, що днями міська комісія з питань ТЕБ та НС затвердила низку рішень стосовно профілактики та попередження вірусних захворювань. Зокрема, управлінню транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій рекомендовано організувати дотримання заходів з посилення режиму поточної дезінфекції транспортних засобів, що задіяні в пасажирських перевезеннях. Посадовці підготували та особисто вручили всім перевізникам офіційні листи з відповідними рекомендаціями.

- Сьогодні ми спеціально запросили компетентного фахівця, заступника директора Миколаївського обласного лабораторного центру Олександра Ігнатенкова, щоби ще раз детально та професійно роз’яснити керівникам підприємств, який комплекс заходів допоможе забезпечити ефективну профілактику поширення вірусних захворювань безпосередньо в транспортних засобах, - каже Юрій Андрієнко.  

Щодня лише приватні перевізники випускають на маршрути біля 750 машин.

Серед заходів, які підлягають неухильному виконанню:

- медичний огляд водія перед виходом на маршрут. З температурою чи іншими симптомами ГРВІ водіїв відправлятимуть додому;

- санітарна обробка пасажирського транспорту (салон, підлога, поручні) дезінфекційними засобами: обов’язково повне миття після зміни, а за можливості також обробляти що дві години на кінцевих зупинках. Перевізникам надали рекомендації, який розчин використовувати для ефективної санобробки. Купувати засіб вони будуть власним коштом;

- рекомендовано не використовувати на час карантину пасажирські місця, що в невеликих маршрутках знаходяться безпосередньо біля водія, аби не допустити близького контакту з можливо інфікованою особою. Прохання до пасажирів з розумінням поставитися до таких заходів;

-  дотримання санітарних норм власне водіями.

До речі, Олександр Ігнатенков пояснив, що вдягати маску кожному немає сенсу. Маска потрібна хворій людині для того, щоб не заразити інших, або ж тому, хто йде відвідати хворого. Під час зустрічі заздалегідь обговорили, як забезпечити централізований забір медичних масок, якщо вони будуть використовуватися водіями. На підприємства направлять рекомендації, як правильно збирати використані засоби.

Мова йде про здоров’я та життя людей. Ми будемо ретельно контролювати виконання рішень комісії з питань ТЕБ та НС, що є обов’язковими як для комунальних перевізників, так і для приватних. Керівники підприємств проведуть інструктаж для своїх водіїв. Слід розуміти - виконання цих нескладних правил допоможе зберегти здоров’я, своє та своєї родини, - додав Юрій Андрієнко.    

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/3_2020/13032020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: