Мапа порталу

У Миколаєві вперше провели 5-денний бізнес-табір з розвитку власної справи для жінок

Миколаїв, 24-28 лютого 2020 року, Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» (ITFC) провели перший регіональний навчальний кемп для жінок – «Business Camp for Women».

Регіональний кемп у Миколаєві зібрав 25 учасниць з 9-ти областей України – Черкаської, Миколаївської, Івано-Франківської, Одеської, Херсонської, Луганської, Донецької, Запорізької та Київської, – які працюють у сферах сільського господарства, легкої промисловості,  виробляють меблі, надають послуги у сфері ІТ та розвивають соціальне підприємництво. Більшість жінок-учасниць мають ідею для відкриття власної справи, проте потребують знань та навичок для започаткування та ведення бізнесу. На кемпі є можливість ознайомитись із фінансовими та юридичними питаннями ведення бізнесу, розробкою та імплементацією маркетингової стратегії, налагодженням комунікацій та просування власного бренду.

На попередні кемпи у Києві організаторки кемпу отримали близько 25% усіх заявок з Південного регіону України, тому вирішили перший регіональний кемп провести саме у Миколаєві – місті, у яке зручно доїхати учасницям з інших південних областей.  Регіон має передумови для успішного бізнесу у багатьох сферах: туристичній, агро, освітній кораблебудівній. Відтак не дивно, що організатори отримали 412 заявок, з яких до участі відібрали 25 найперспективніших.

Проєкт «Business Camp for Women» – це 5-денна програма інтенсивного занурення у професійне середовище тих, хто вже має бізнес та тих, хто лише планує його розпочати. Бізнес-кемпи об’єднують жінок різного віку та мають на меті заохочення до розвитку бізнес-ідей шляхом створення бізнес-стартапів та МСП, реалізації професійного потенціалу жінок.

Вітальне слово під час офіційної частини відкриття кемпу мала директорка департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко, яка зазначила: «У Миколаєві близько 60 % у складі безробітних – жінки. Тому такі проєкти, як Business Camp for Women –  це можливість отримати  цінні знання для розвитку жіночого підприємництва, посилення своїх лідерських здібностей, соціальної незалежності та професійного старту. Дякую організаторам за те що, обираєте місто Миколаїв для впровадження таких ініціатив та бажаю всім учасницям заходу плідної та конструктивної роботи, успіхів у втіленні запланованого!»

Керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Олеся Залуська сказала: «Виклик для багатьох учасниць бізнес-кемпів – це розпочати власну справу і не зупинитись коли перші невдачі або перепони стали на дорозі. Програма КЕУ підтримує жіноче підприємництво, а Business Camp for Women мотивує та навчає основам бізнесу практичними тренінгами і кейсами. Важливо, що учасниці прагнуть ставати лідерками у своїй індустрії, регіоні, країні. Ми сподіваємось, що знання і зв’язки, отримані під час кемпів допоможуть жінкам втілювати нові бізнес-проєкти!»

Теоретичні та практичні сесії для отримання знань та навичок, необхідних для започаткування чи створення бізнесу, проведуть CEO Practicum Ірина Тітаренко; спеціалістка з маркетингу і комунікацій, власниця консалт-бюро Hope&Partners Надія Перевізник; практикуюча юристка, засновниця «Юрист Ольга Льодіна і Ко» Ольга Льодіна; тренерка з SMM Альона Бойко, засновниця fuelfinance та співзасновниця FINMAP.online Альона Мисько.

Для поширення досвіду щодо ефективного управління підприємством та створення власного бренду запросили спікерок, які мають власний успішний бізнес: Катерина Сєнкевич, керуюча директорка «FFW діджітал агенство»; Оксана Янішевська, директорка медіа холдингу; Яна Анохіна, Owner and Founder Voeu Du Coeur; Яна Біляєва, засновниця Yana Belyaeva brand; Лала Тарапакіна, авторка проєкту «12 Вартових. Це знайдено в Україні».

В останній день кемпу учасниці проведуть навчання безпосередньо на підприємстві. Цього разу - на ТОВ «Електрім – 2000», що займається проектуванням та інсталяцією інженерних систем. Директорка підприємства Римма Малахова розповість про вимоги до виробництва та якості продукції і робіт, а також про те, що так важливо всім учасницям кемпу для розвитку власної справи – про залучення інвестицій та доступ до фінансування.

Проєкт «Business Camp for Women» реалізовує Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі - ITFC за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/25022020)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: