Мапа порталу

Олександр Сєнкевич провів позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

У понеділок, 24 лютого, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя, відповідно до класифікатора сьогоднішня негода визнана надзвичайною ситуацією («Сильний вітер швидкістю 25 м/с та більше, включаючи шквали та смерчі»).

Станом на 15 годину надійшла інформація про пошкодження 38 покрівель житлових та адміністративних будівель, 24 шкіл та 8 дитсадків, не витримали стихії 136 дерев, пошкоджено труби котельної КП «Миколаївоблтеплоенерго», знесено кілька білбордів.

Пошкоджено 2 мостових переходи: Інгульський понтонний пішохідний міст (відірвався від кріплення на березі) та Аляудський міст. Обидва перекриті для руху.

Задля уникнення аварійних ситуацій до припинення негоди обмежено рух для великовантажного транспорту Південнобузьким та Інгульським мостами. Патрульна поліція встановила пости на в’їзді в місто.

Над ліквідацією наслідків стихії працюють фахівці Головного управління ДСНС в Миколаївській області (дві групи та резервна зміна), 10 гірничорятувального загону, підрядники департаменту житлово-комунального господарства міськради.  Основна увага наразі спрямована на прибирання дерев з проїжджої частини та в місцях, де вони загрожують життю та здоров’ю громадян, відновлення контактних ліній та налагодження руху електротранспорту. За словами директора КП «Миколаївелектротранс» Володимира Євтушенка, на даний час аварійні бригади вже ліквідували пошкодження, прибрали дерева, що впали на лінії.   

За повідомленням гідрометцентру, стихія вгамується до 21 години. Робота з ліквідації наслідків стихії не припиняється. Фахівці адміністрацій обстежують території районів, здійснюється ручне прибирання зламаного гілля на вулицях міста.  

Найближчим часом продовжиться збирання та систематизація інформації про збитки, завдані буревієм. Учасники засідання звітували про готовність всіх служб до ліквідації наслідків негоди та ще раз узгодили порядок дій кожного підрозділу. 

 

Просимо миколаївців повідомляти про наслідки негоди за телефонами служби оперативного реагування 1588: (0512) 711-588; (0512) 533-588.

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/24022020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: