Мапа порталу

«Нуль відходів – відповідальне споживання»: учні 70 шкіл Миколаєва разом вирішуватимуть екологічні проблеми міста

Понад 200 лідерів учнівського самоврядування 26 лютого 2020 року візьмуть участь у тренінгу «Нуль відходів – відповідальне споживання» в рамках всеукраїнського освітнього проєкту School Recycling. 

70 команд еко патрулів з усіх закладів загальної середньої освіти міста Миколаїв об’єднаються для того, щоб набути нові знання і разом зменшити негативний вплив на навколишнє середовище. 

«Екологічний спосіб життя - це не просто звичка, це філософія. Кожне з правил концепції «Нуль відходів» спонукає нестандартно дивитись на звичні речі, розвиває критичне мислення та креативність. Саме тому цей аспект освіти є дуже важливим в сучасному світі», – зазначає Ксенія Ренчковська, керівниця ГО «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» в Україні. 

Проєкт прагне посилити розвиток екологічної культури, свідомого поводження із відходами, заощадження ресурсів Землі, розвинути в учнівської молоді та локальних громад соціальну відповідальність. 

«Наша мета показати, що відходи – це ресурс, з якого можна і потрібно отримувати вигоду шляхом повторної переробки та зменшення споживання. Завдяки таким проєктам українські діти усвідомлюють свою роль в турботі про довкілля, в них формується персональна відповідальність за свою діяльність та її наслідки», – каже Юлія Мархель, президентка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine».

Всеукраїнський проєкт School Recycling - марафон з роздільного збору відходів, який за  період 2016-2019 років об’єднав понад 23 000 школярів та їх сімей. В результаті ефективної співпраці у 2019 році проєкт залучив 235 000 грн. від збуту вторинної сировини, які витратили на потреби навчальних закладів. Крім того, 167 047 кг відходів не потрапило на сміттєзвалище та відправилось на переробку. 

«PepsiCo ставить за мету, щоб до 2025 року 100% нашого пакування підлягало вторинній переробці, компостуванню чи біологічному розкладу. Тому,   разом з нашими партнерами, ми говоримо ТАК впровадженню в Україні кращих світових практик зі збирання, утилізації та переробки відходів. Аналогічні проєкти уже довели свою успішність у багатьох країнах. І ми на практиці продемонстрували, що це можливо і в нашій країні за умови об’єднання зусиль відповідальних компаній та місцевих громад», — коментує ініціативу Наталія Фесюн, представник генерального партнера проєкту, менеджер з комунікацій з  органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Україна. 

Тренінг «Нуль відходів – відповідальне споживання» відбудеться 26 лютого з 14:30 до 17:00 у Будинку вчителя за адресою: проспект Центральний, 166. Такожна заході буде презентовано програму проєктної діяльності на 2020 рік, в яку увійдуть: марафон з роздільного збору відходів, конкурс соціальної реклами «Waste Management School Recycling», конкурс серед команд еко патрулів «Кращі практики», рейтинг «Еко школа року»,  акція наймасштабнішого прибирання планети «World Cleanup Day», майстер-клас «Специфіка дизайну соціальної реклами та створення соціального відео». 

«Я впевнена, що все це буде корисно, цікаво та захоплююче. Ми почнемо цей рік дуже активно і, за традицією, підіб’ємо підсумки наприкінці року на стратегічній сесії. Школярі також будуть боротися за звання «Еко Школи року», де переможуть найсильніші. Бажаю учасникам конкурсу успіхів, колосальної мотивації й натхнення», – звернулась до школярів Анна Ганжул, співавтор проєкту, в.о. директора КУ «Агенція розвитку Миколаєва». 

Організаторами проєкту є громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з КУ «Агенція розвитку Миколаєва», за підтримки  Миколаївської міської ради, Управління освіти Миколаївської міської ради та генерального партнера компанії PepsiCo Україна. 

Деталі на сайті https://schoolrecyclingworld.org та на сторінці https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld.

Агенція розвитку Миколаєва

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/24022020_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: