Мапа порталу

Директор КП КОП ММР Геннадій Козлов: «Договір з підприємством «Миколаївмолпром» буде розірвано

Напевне, задача прокуратури і поліції – з’ясувати, хто насправді винен в тому, що в дитячі заклади потрапляє молочна продукція неналежної якості. Чиновники сьогодні можуть оперувати тільки документами і висновками про лабораторні дослідження. А факти такі, що свідчать: навіть в одній партії масла, яке поставляє ТОВ «Миколаївмолпром», є продукт різної якості. Так, виробник ТОВ «Миколаївмолпром» надав Лист за підписом в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області від 07.02.2020 вих. № 14.4.2-2-11/615-20, про те, що відповідно експертного висновку № 000239д.к./20 від 06.02.2020 р. випробувальної лабораторії Миколаївської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби «Масло солодковершкове селянське 72,5%» виробництва ТОВ «Миколаївмолпром», дата виробництва 02.02.2020, за фізико-хімічними показниками відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005.

З метою подальшої перевірки члени комісії контролю якості  продуктів харчуванняв присутності головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Миколаївського міського управління С. Йовенко  та представника виробника ТОВ «Миколаївмолпром»,  11.02.2020 р. було проведено ще один відбір проб для визначення показників якості та безпечності продукції виробництва ТОВ «Миколаївмолпром» «Масла солодковершкового селянського 72,5%». За результатами проведених фізико-хімічних випробувань, відповідно протоколу випробування № 195/20 від 12.02.2020 р. «Масла солодковершкового селянського 72,5%» виробництва ТОВ «Миколаївмолпром», встановлено масову частку немолочного жиру в кількості 34,38 %. Таким чином, надісланий зразок «Масла солодковершкового селянського 72,5%» за фізико-хімічними показниками не відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005. Сумніватися в якості випробовувань підстав немає. Лабораторні дослідження проводить ліцензоване ДП «Миколаївський центр захисту споживачів» Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Держпродспоживслужби.

Ситуація неоднозначна. Втім, зважуючи на вимоги щодо безпеки харчування дітей в дитячих закладах міста і з метою уникнути спекуляцій на зазначеній темі КП КОП ММР прийняло рішення розірвати договір з ТОВ «Миколаївмолпром» на поставку масла. Директор КП Геннадій Козлов підкреслив:

- Сьогодні, 19 лютого ми надіслали повідомлення на ім’я директора ТОВ «Миколаївмолпром» про розірвання договору, повернення неякісного товару та сплату витрат на лабораторні дослідження масла. Щодо поставок сиру від цього ж підприємства, робота з ним велася по прямому договору, дія якого спливає 21 лютого. Подовжувати його ми намірів не маємо. Вже найближчим часом ми оголосимо про наступні тендери, під час яких – сподіваємося – зможемо обрати підприємство, яке надаватиме нам якісні товари. Але додам, ані репутація підприємства, яке буде визнане переможцем, ані будь-які інші чинники не впливатимуть на те, що перевірки якості триватимуть. Ми будемо постійно досліджувати якість товару, який потрапляє на столи дітей.

Документи:

1

2

3

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: