Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: «Ми будемо себе захищати і відстоювати»

Під час мітингу на підтримку заводу «Океан», що відбувся в суботу, 15 лютого, зі словами підтримки виступив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич:

- Я не бачу тут людей приїжджих. Я тут бачу тільки миколаївців. Я бачу тут герб нашого міста, який майорить над вами. А на гербі – ладья. Те, заради чого було засновано Миколаїв. Заради чого працюєте ви.

Нагадаємо, раніше, 13 січня районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури наклав арешт на майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу «Океан». Під загрозою опинилось кількасот новостворених робочих місць, кілька контрактів з іноземними компаніями, ділова репутація заводу і його власників.

В мітингу на підтримку миколаївських корабелів взяло участь чимало людей – депутати Миколаївської міської ради, керівники миколаївських навчальних закладів, підприємці, громадські діячі, небайдужі містяни. Студенти Національного університету кораблебудування зачитали своє звернення і виклали на сцену десятки паперових жовтих і блакитних корабликів. На знак того, що хочуть жити і працювати в своєму рідному місті, а не їхати за кордон у пошуках кращої долі. Олександр Сєнкевич зауважив, що від того, як сьогодні вирішиться доля заводу «Океан», залежатиме загалом інвестиційний клімат, і в місті, і в країні:

- На вашому підприємстві була величезна заборгованість по заробітній платні. Її зробили не колишні власники заводу, а його вороги, люди, які прагнули знищити і підприємство, і суднобудування загалом в Україні. В той самий час сьогодні держава запрошує інвесторів. Каже, приходьте, вкладайте гроші, і водночас вчиняє з нашим внутрішнім інвестором таке. Приходьте, і з вами таким чином…

Миколаївська міська рада під час останньої сесії практично одноголосно проголосувала за підтримку корабелів, звернулася до Президента України Володимира Зеленського із вимогою  припинити рейдерство і дати заводу працювати. Кращою підтримкою сьогодні буде – не заважати.

- Я впевнений, якщо Президент візьме особисто під контроль ситуацію, то можна дати заводу розвиватися. І ми сьогодні тут зібралися, аби сказати, що Миколаїв – то не місто сірих мишей, які поховалися по норах і чекають, що їх розіб’ють. Миколаїв – це не бандитське місто. Це місто працівників, які готові відновлювати свою країну з нуля, по камінцю. Я дякую всім за те, що ви робите для Миколаєва. Завдяки вашім податкам ми можемо сьогодні робити те, про що вчора навіть не мріяли. Дякую за те, що прийшли сюди показати свою громадянську позицію. Все у нас буде добре, - наголосив Олександр Сєнкевич.

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/17022020_5)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: