Мапа порталу

Миколаївська міська рада дала згоду на передачу Південнобузького та Інгульського мостів до державної власності

Миколаївська міська рада дала згоду на передачу Південнобузького та Інгульського мостів до державної власності.

Проєкт рішення "Про передачу об'єктів права комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва до державноїх власності" зачитав мер Олександр Сєнкевич. 

"Враховуючи стратегічне призначення, внутрішньодержавне, міжнародне і транзитне транспортне сполучення, що забезпечують Південнобузький та Інгульський мости, які перебувають в комунальній власності територіальної громади міста Миколаєва, та беручи до уваги обмеженість фінансових ресурсів стосовно їх подальшої експлуатації, обслуговування та проведення реконструкції, ... Миколаївська міська рада вирішила:

- дати згоду на передачу з комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва до державної власності об'єкта права комунальної власності, а саме, мосту через річку Інгул, який знаходиться на балансі КП "ЕЛУ автодоріг";

- дати згоду на передачу з комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва до державної власності об'єкта права комунальної власності, а саме, мосту через річку Південний Буг, який знаходиться на балансі КП "ЕЛУ автодоріг";

- направити звернення до Кабінету Міністрів України", - йшлося у документі.

Олександр Сєнкевич нагадав містянам, що на балансі Служби автомобільних доріг України на даний час знаходиться проспект Героїв України, дорожнє покриття на Інгульському мосту, частини вулиць Пушкінської, Нікольської, Великої Морської, Одеське шосе та Веселинівське шосе.  Натомість, конструкції мостових переходів - на балансі міста. 

- Із 2002 року депутати Миколаївської міської ради всіх скликань намагалися передати ці мости, як загальнодержавні об'єкти, що є не просто переїздами, а стратегічними об'єктами, що забезпечують рух міжнародними трасами. Тому ми вважаємо, що дороги, де рух транзитного транспорту обчислюється тисячами, слід передати державі, - сказав міський голова.

Після тривалого обговорення депутати вирішили внести зміни та винести на голосування проєкти рішень по кожному мосту окремо, підтримавши їх більшістю голосів.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

   


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: