Мапа порталу

Олександр Омельчук: модемами для дистанційної передачі показів необхідно обладнати всі лічильники

Модемами для дистанційної передачі показів необхідно обладнати всі лічильники — як бюджетних будівель, так і житлового фонду Миколаєва.

Про це заявив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук під час прес-конференції, яку провели сьогодні підприємства «ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» та ПрАт «Миколаївська ТЕЦ» в приміщенні ОДА.

Олександр Омельчук наголосив на тому, що це питання міською владою опрацьовується, однак, це задоволення — не з дешевих. Окрім того, далеко не кожен теплолічильник можна поєднати з модемом, тому в деяких випадках необхідно повністю замінювати вузол обліку. Наразі департаментом енергетики, енергоефективності та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради проводиться робота над отриманням гранту в розмірі $300 тисяч:

«Сьогодні навіть є попереднє опрацювання про грантову складову на 300 тисяч доларів на такі системи передачі даних. І це всього лише буде близько 300 будинків. Це задоволення не з дешевих, але сучасні реалії говорять про те, що ми повинні впроваджувати таке обладнання і за років п’ять закрити це питання. У нас є служба енергомоніторингу, і ми отримуємо в реальному часі всю інформацію від споживачів бюджетної сфери, але це відбувається в ручному режимі, і людський фактор дуже сильно впливає на точність інформації. Тому, і бюджетні установи необхідно обладнати модемами, і, відповідно, жителів-споживачів», — зазначив Олександр Омельчук.

Він додав, що 96 будинків, які опалює ОКП, вже обладнані пристроями автоматичної передачі даних:

«Жителі, яких опалює ОКП, отримують більш точні дані за показниками. На ТЕЦ це зроблено трішки по-іншому, і саме в цей момент наклалася ситуація, при якій дійсно вийшов такий перерахунок. Ви пам’ятаєте: кінець грудня, у нас в інформпросторі була інформація, що тарифи знизяться на 30%. І раптом жителі отримують платіжку, в якій сума не просто не знизилася, а збільшилася в два рази. Звичайно, я розумію жителів. Автоматична передача даних необхідна, і вона буде впроваджуватися найближчим часом», — підкреслив віце-мер.

Заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи порекомендував міській владі Миколаєва розробити програму обладнання теплолічильників модемами не лише споживачів ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», а й Миколаївської ТЕЦ.

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження

інноваційних технологій Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: