Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич провів зустріч з Почесним консулом Литви в Миколаєві Сергієм Сипко

Сьогодні, 16 січня, в мерії Миколаєва відбулася зустріч міського голови Олександра Сєнкевича з Почесним консулом Литовської Республіки в Миколаєві Сергієм Сипко. Олександр Сєнкевич і Сергій Сипко обговорили питання розширення співпраці Миколаєва і литовських партнерів в різних сферах.

У заході також взяли участь директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, помічник Почесного консула Литовської Республіки в Миколаєві Катерина Писарєва.

 Сергій Сипко розповів, що посаду Почесного консула Литовської Республіки в Миколаєві зайняв нещодавно - наприкінці минулого року.

- Моя діяльність поширюється на Миколаїв і Миколаївську область. І головне моє завдання - турбота про громадян Литви, - сказав Сергій Сипко.

За його словами, планується, що в найближчому майбутньому буде створено офіс Почесного консула в Миколаєві. Оскільки до цього подібних установ в Миколаєві не функціонувало. Також Сергій Сипко відмітив, що він визначив кілька пріоритетних напрямків роботи.

Одним з них є розширення економічного співробітництва. З цією метою в нашому місті планують провести бізнес-форум за участю литовських і миколаївських підприємців.

Крім того, Почесний консул має намір розвивати культурні зв'язки. Також він має намір сприяти реалізації проєктів в сфері освіти, охорони здоров'я і спорту.

Вітаючи нашого гостя, Олександр Сєнкевич відзначив, що Миколаїв - надійний партнер, який завжди відкритий для  конструктивного діалогу.

- Ми готові до взаємовигідної співпраці в будь-яких сферах. Ви можете розраховувати на нашу підтримку, - підкреслив керівник міста.

Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада спрямовує свої зусилля на забезпечення всебічного розвитку Миколаєва. Зокрема, це стосується спорту, культури, освіти, сфера охорони здоров'я, благоустрою. Наприклад, в минулому році за міський кошт збудували та відремонтували ряд спортивних об'єктів

- У минулому році Миколаїв активно займався розвитком медицини. Наприклад, ми одними з перших в Україні комп'ютеризували міські медустанови. Крім того, ми придбали сучасне високоякісне обладнання для наших лікарень. Це ангіограф, техніка для реанімаційних відділень тощо, - додав Олександр Сенкевич.

На даний момент міська влада реалізовує великий проєкт, пов'язаний з водопостачанням мкр. Варварівка. Йдеться про будівництво дюкера через Південний Буг. Роботи розпочалися минулого року. Планується, що в році поточному буде побудовано 2 нитки водопроводу. Міський голова зазначив: втілення в життя цього проєкту позитивно позначиться на розвитку всього мікрорайону.

- Крім того, активно йде реалізація проєкту з модернізації каналізаційних і водопровідних мереж. Нещодавно був ратифікований грантовий договір на 5 млн. євро, що дозволить нам замінити насосне обладнання, зробити його більш енергоефективним. І ми зможемо знизити енергоспоживання на 30 відсотків, - додав Олександр Сєнкевич.

По закінченню зустрічі Олександр Сєнкевич і Сергій Сипко обмінялися пам'ятними подарунками.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/1_2020/160120)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: