Мапа порталу

У Миколаєві відбудеться круглий стіл «Підтримка місцевих авторів за міською комплексною програмою «Культура»

11 грудня 2019 р. о 14.00 в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143а) відбудеться круглий стіл на тему «Підтримка місцевих авторів за міською комплексною програмою «Культура»: підсумки виконання бюджету 2019 року».

У 2018 р. за програмою «Культура» вперше було виділено бюджетні кошти на підтримку видання книг миколаївських авторів. На меті ставилась популяризація творчості місцевих літераторів, публіцистів та забезпечення більш широкого доступу городян до книжкових краєзнавчих видань через їх надходження до міських бібліотек.

 В 2019 р. цю роботу було продовжено і вдруге відбулось масштабне поповнення фондів бібліотек міста краєзнавчими новинками. Загальний наклад  книг, які надійшли в бібліотечні заклади, становить 1620 примірників - це 28 назв книг на суму 274850 грн.

Круглий стіл відбудеться в форматі публічного звіту. В роботі столу візьмуть участь начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Ю.Й. Любаров, в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської обласної державної адміністрації О.О. Іваненко, заслужені працівники культури України - директор Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Т.В. Тверда та директор Центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка Н.В. Семілєт, голова експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради А.М. Ващиленко, канд. пед. наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Г.М. Гич, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України В.І. Марущак, засл. журналіст України, голова громадської ради ЦМБ ім. Кропивницького І.Е. Хоржевська, директор Миколаївського обласного художнього музею ім.Верещагіна С.М. Росляков тощо.

До участі в круглому столі запрошені миколаївські письменники, поети, публіцисти, науковці, книговидавці, депутати Миколаївської міської ради, творча інтелігенція, громадськість, ЗМІ.

Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: