Мапа порталу

Понад 60 років без капітального ремонту: будівля міської ради потребує оновлення

У четвер, 28 листопада, в міськраді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва. На розгляд комісії було винесено нагальні питання щодо попередження загибелі людей на воді в зимовий період, підготовку міста до повені, льодоходу та паводків у 2020 році, підсумки роботи комісії ТЕБНС протягом 2019 року.   

Директор департаменту міського голови Юлія Литвинова поінформувала членів комісії про необхідність невідкладного вирішення питання стосовно аварійного стану ліпнини на фасаді адміністративної будівлі виконкому міськради по вул. Адміральській.

-         Об’єкт, збудований в 1953-1954 роках, відноситься до переліку  пам’ятників архітектури місцевого значення та за класом наслідків належить до об’єктів зі значними наслідками (СС3). Будівля експлуатується протягом 66 років. За весь цей час капітальний ремонт адміністративної будівлі, а зокрема, фасаду, не проводився, - зазначила Юлія Литвинова.

У 2018 році була замовлена експертиза у Державному науково-дослідному та проектно-вишукувальному інституті «НДІпроектреконструкція». За її результатами виконавчому комітету рекомендовано терміново вжити першочергових заходів щодо усунення недоліків, які призводять до аварійного стану будівлі. Це заміна мереж опалення, водопостачання та водовідведення, облаштування якісного вимощення та ін.

- Ми вже розпочали ці роботи, втім, існує проблема: через усадку будівлі виникають тріщини по лініях деформаційних швів. Деякі з них досягають до 30 мм. Найбільше розкриття тріщин спостерігається на карнизах четвертого та п’ятого поверхів, що й призводить до руйнування фасадної ліпнини. Уламки, що падають з фасаду, становлять загрозу життю та здоров’ю громадян, - підсумувала Юлія Литвинова.

За підписом директора департаменту міського голови направлено листа головам фракцій Миколаївської міської ради з пропозицію розглянути можливість створення робочої групи з вирішення питання про необхідність термінового ремонту будівлі міськради, щоє пам'ятником архітектури. Запропоновано залучити фахівців. На даний час очікується відповідь від депутатського корпусу.

Після обговорення комісія визнала ситуацію як аварійну та таку, що потребує невідкладного вирішення. Виконавчому комітету рекомендовано терміново розробити план заходів для її усунення та розпочати роботи зі встановлення захисно-уловлюючих сіток на рівні між 2 та 3 поверхами.

Обґрунтована вартість таких робіт, відповідно до розрахунків фахівців, становить понад 600 тисяч гривень.

Як прокоментувала Юлія Литвинова, план заходів для ліквідації аварійної ситуації буде розроблено оперативно, протягом тижня. Головне – усунути небезпеку для громадян.

- Першочергові роботи виконаємо вже цього року, частина коштів на це у нас є. Водночас будуть надані пропозиції до бюджету на наступний рік для фінансування всього комплексу заходів, - зазначила вона.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

  

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/28112019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: