Мапа порталу

Реконструкція простору: давні міфи у сучасному житті. В Миколаєві відкрилася виставка художників Володимира і Тетяни Бахтових

«Античні коди України. Сакральні реконструкції» - виставка художників Володимира і Тетяни Бахтових мандрує Україною. Її побачили глядачі вже кількох міст. Настала черга Миколаєва. У виставковій залі муніципального палацу культури і мистецтв – результат багаторічної роботи митців над різними проектами, що повертають нас до художнього осмислення античної цивілізації і розуміння. 

Наскільки сучасні стародавні смисли і міфи виявляються інтегрованими в сучасний світ, без меж, кордонів, прискорений до неможливого. Але його базові цінності залишаються тими, як були закладені в античному світі. Володимир і Тетяна Бахтови художніми засобами досліджують античну добу, решти цивілізації – Ольвію, Тіру, Херсонес. Результат – численні проекти, ленд-артівські, геліографіті, втілені у фотографіях. Тут розповіді про смисли, що відображені у ланцюгу: народження – життя – смерть – безсмертя. Тут сьогоднішнє осмислення міфів про людей-героїв-Богів. В сучасній Україні ці формули набувають нового змісту, коли звичайні люди йдуть шляхом жертовності і подвигу, не заради безсмертя Богів, а заради своєї Батьківщини. І залишаються в історії, набувши так свого безсмертя.

Вернісаж Володимира і Тетяни Бахтових традиційно зібрав чимало глядачів і шанувальників сучасного образотворчого мистецтва. У відкритті взяв участі Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

- Ваші роботи – ще одна підтвердження того, наскільки ми інтегровані в Європу. Ми повинні знати своє мистецтво, своїх художників. Це те саме сучасне мистецтво, яке Україна має показувати у світі. Я хотів би запросити сюди своїх друзів, показати це максимально у соціальних мережах, розповідати всім, що ми маємо, чим пишатися, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Заслужений художник України Володимир Бахтов поділився своїми враженнями від виставок в інших містах. Зазначив, що є в Україні меценати, які вже створюють умови для розвитку сучасного мистецтва. Запросив миколаївських можновладців і потенційних інвесторів побувати в таких містах і познайомитися з тим, як розвивається галузь культури. Причому не тільки за державний або місцевий бюджетний кошт, а і зусиллями благодійників, які розуміють важливість саме культурного розвитку держави.

Художників з відкриттям виставки привітали колеги, мистецтвознавці, шанувальники їх творчості. Виставка «Античні коди України. Сакральні реконструкції» ще триває. Муніципальний палац культури і творчості запрошує миколаївців до перегляду.

Довідка.

Володимир Бахтов (народився 17.01.1954 р., Золоте, Луганська область) – заслужений художник України. У 1975 році закінчив Одеський педагогічний інститут, художньо-графічний факультет. Працює в царині малярства, графіки, художньо-історичної реконструкції, ленд-арту, геліографіті. Живе і працює у Миколаєві.

Тетяна Бахтова (народилася 23.01.1952 р., Севастопіль) - художник. Працює в графіці, акварелі, ленд-арті. Співавтор більшості проектів В. Бахтова. Віртуальний музей світової  графіки (м.Краків) відніс Т. Бахтову до кращих графіків сучасності. Дружина художника В. Бахтова.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/25112019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: