Мапа порталу

123 родини миколаївців отримали ордери на нові квартири

У 2019 році по вул. Архітектора Старова, 14-В введено в експлуатацію багатоповерховий будинок. Сьогодні, 22 листопада, ордери на довгоочікуване житло отримали 123 родини миколаївців. 

Привітати власників квартир із новосіллям та вручити ключі від помешкання прибули міський голова Олександр Сєнкевич, віцемер Юрій Андрієнко, директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук та його співробітники, фахівці відділу обліку та розподілу житла міської ради, представники обласної ради.

Квартири придбані за програмами доступного житла. Олександр Сєнкевич підкреслив, що сьогодні у Миколаєві працює багато житлових програм, в тому числі ті, що фінансуються за кошти міського бюджету. Вони відкривають можливості громадянам з невеликими статками, пільгових категорій придбати на первинному ринку квартири європейського рівня.

 Бюджетне фінансування обмежене, але за підтримки міської влади, депутатського корпусу, в рейтингу міст України Миколаїв сьогодні є другим містом після Харкова за доступністю житла для молодих сімей. У 2019 році в рамках програм молодіжного кредитування було профінансовано 29 кредитів на придбання квартир. На це спрямовано біля 18,5 млн. грн., - зазначив Олександр Сєнкевич. 

Міський голова подякував городянам - платникам податків, за кошти яких зводяться такі об’єкти, а новоселам побажав комфорту, затишку і достатку у нових домівках.

По завершенню урочистого вручення ордерів і ключів від квартир, Олександр Сєнкевич та Василь Федорончук перерізали символічну стрічку, оглянули нові помешкання, поспілкувалися з родинами.

У будинку, зведеному за сучасними стандартами, 126 квартир. Кожна з них має індивідуальне опалення. Будівництво розпочалося в 2016 році. Відтоді за Програмою забезпечення молоді житлом містом надано кредитів на суму понад 87 млн грн.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/22112019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: